Düzeltme ve cevap metni

“Karargah Evleri” Savcısı Konuştu I. başlıklı köşe yazısında bahse konu edildiği şekilde vekil edenim ile Sayın İbrahim KARAGÜL arasında haber ve makale konusu ile ilgili olarak herhangi bir görüşme yapılmamıştır.

Vekil edenimin yürüttüğü KARARGAH EVLERİ SORUŞTURMASI; yürürlükteki yasal dizin esasları çerçevesinde “gizli” olmasına ilaveten GİZLİLİK KARARI alınarak yürütülen bir soruşturmadır.

Bu bağlamda özellikle soruşturma içeriği ile ilgili bir kısım bilgilerin veya yorumların üçüncü şahıslarla paylaşılması olanaklı değildir.

Değerli köşe yazarı ile vekil edenimin geçmişten gelen tanışıklık ve yakınlık nedeni ile kendi şahsı, mal varlığı ve kişiliği ile ilgili bilgi, görüş ve yorumlarının çoğuna katılmakla birlikte;

Yürütülen gizli soruşturmanın üzerine en küçük bir gölgenin dahi düşmemesine özen gösteren bu uğurda gerekirse kişisel bedel ödemeyi dahi göze alan vekil edenimin böylesine hassas bir süreçte “gerçekleri açıklama” pahasına böyle bir görüşme yapması, bilgi vermesi ve paylaşması kesinlikle söz konusu değildir.

Vekil edenimin veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Mal beyanlarını yasaya uygun şekilde vermiş ve mal varlığından ortaya çıkan her türlü gelişme kaynakları ve gerekçeleri gösterilerek bildirimleri yenilenmiş ve bu güne değin "mal varlığındaki artışın izah ve kabul edilemez" noktasından hareketle hiçbir şekilde hiçbir soruşturma ve araştırmaya tabi olmamıştır.

Büyük bir hassasiyet ve titizlikle yürütülen ve henüz sonlanmayan KARARGAH EVLERİ soruşturması ile ilgili olarak YARGIYI ETKİLEMEYE yönelik bu tür ajitasyon ve iftira kampanyası açanlar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Yasal zeminde her türlü yasal yollardan hakkımızı arayacak ve hak ve adalet herkes için olduğu kadar vekil edenim için de tecelli edecektir. İşbu düzeltme ve cevap yazımızın 5187 sayılı Yasanın 14'ncü maddesi çerçevesinde yayınlanmasını sunu ve istemde bulunuruz.

Saygılarımızla.

Mehmet ÇELİK vekili

Av.Arif DOĞU


Önceki ve Sonraki Yazılar