Erdoğan dünyaya Zeytinburnu’ndan seslendi

Zeytinburnu Belediyesi’nin davetine icabet ederek toplu açılış merasimine katıldık. Merasimin açılışında bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın açılışı yapılan eserler hakkında bilgi verdi.

Ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da bir konuşma yaparak Türkiye’ye karşı ittifak yapmış çevrelere meydan okudu, “Bize diz çöktüremeyeceksiniz” dedi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye geldi. Erdoğan hem gündemdeki konulara dair önemli mesajlar verdi hem de kararlı bir biçimde Türkiye’nin daha güzel günlere kavuşacağına dair inancını ifade ederek umut ve şevk verdi.

Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi'nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçeye ve İstanbul'a kazandırılan 29 farklı eserin hayırlı olmasını temenni etti.

Toplamda 287 trilyon lira olan bu yatırımların ilçeye kazandırılmasında emeği geçen belediye başkanı ve mesai arkadaşlarını tebrik eden Erdoğan, açılışı yapılan eserlerin bir bölümünün Merkez Efendi'de olduğunu, camisiyle, külliyesiyle, hamamıyla, meydanıyla, kulesiyle, konaklarıyla, fırınıyla adeta Merkez Efendi'nin yeniden ihyası anlamına gelen bu yatırımların açılışının yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışları yapılan Yenikapı Mevlevihanesi, Hacı Mahmut Ağa Mescidi, Asçı Ahmet Dede Türbesi, Seyit Nizam Eski Camisi, Kazlıçeşme Fatih Camisi, Kazlıçeşme Karamustafa Paşa Camisi, Yedi Şehitler Türbesi ve Belgrad Kapı Camisi gibi ilçenin manevi miraslarının da yeniden ayağa kalktığını kaydetti.

Çeşmelerin şehir kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi'nin Kazlıçeşme'yi, Seyit Nizam Çeşmesi'ni, Çörekçi Çeşmesi'ni, Hacı Bayram Çeşmesi'ni de restore ederek yeniden ilçeye ve şehre hediye ettiğini dile getirdi.

Erdoğan, 2003'ten bugüne kadar sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla ülke genelinde 4 bin 500 tarihi eserin restorasyonunun gerçekleştirildiğini belirterek, "Eskiden yılda 5-10 restorasyon yapılırken biz bunu yılda 500'e kadar çıkardık. Ecdadımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz. Belediyelerimizin, STK'larımızın, vatandaşlarımızın yaptırdıkları restorasyonlar var. Hepsini göz önüne getirdiğimizde ecdadımızın mirasını nasıl ayağa kaldırdığımız görülecektir. Daha çok işimiz var. Geçen ABD'deydim. Washington DC'ye yarım saatlik mesafede bir açılış yaptık. Hamd olsun, adeta bizim için bir gurur abidesi oldu. O gün o açılışa Kanada'dan arabalarıyla yola çıkıp 12 saatlik mesafeden gelen kardeşlerimizi gördük. Orası artık ABD'deki dünya Müslümanlarının bir merkezi haline geldi. Biz şu anda bunları yapıyoruz.

Ecdadımız özellikle İstanbul'un her karışını ilmik ilmik örmüş. Biz bunlara sahip çıkarken, yeni projelerle, yeni yatırımlarla ecdadımıza layık olma mücadelesindeyiz.

1994 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geldiğimden beri İstanbul'un meselesini kendi meselem gibi gördüm. Cezaevinden çıkıp yeni siyasi çalışmalarıma başladım, yine zihnimin başköşesinde İstanbul oldu. İstanbul sevdam azalmak şöyle dursun daha da arttı.

İstanbul'un sadece raylı sistemine 15 kat trilyon yatırım yaptık. Köprüler, yollar inşa ettik. Marmaray gibi asrın projesini yaptık. Avrasya Tüneli'nde sona geliniyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'a kadar bitirip açılışını yapmak istiyoruz. Yeni havalimanının inşası süratle devam ediyor. Dünyanın en büyük 3 havalimanından birisi olacak. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı sürüyor, onun da son kaynağını önümüzdeki haftalarda yapıyoruz. Ve Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'a da dünya standartındaki stadının açılışını yapıyoruz. Okullar, üniversiteler, hastaneler, parklar, kentsel dönüşüm alanları devam ediyor. İstanbul iftihar edecek projelerle hızla devam ediyor. 81 vilayetin derdiyle dertlisiyiz, Suriyelisiyle, Arabıyla, Kürdüyle bölge insanlarının derdiyle dertliyiz. İnsanlığın derdiyle dertliyiz. Biz dünya 5'ten büyüktür diyoruz. Terörün ve teröristin iyisi kötüsü olmaz. Hepsiyle aynı şekilde mücadele edilmeli diyoruz. Mültecilere sahip çıkın diyoruz. İsrafa hayır diyoruz. Temel hak ve özgürlükler sadece belirli kesimler için değildir; adil oldun diyoruz.

Biz böyle davrandıkça karşımıza çok garip ittifaklar çıkıyor. Sizin yardım ettiğiniz örgüt ha PKK, ha PYD, ha DHKP-C. Bunlar aynı kökün dalları…

Biz tüm samimiyetimizle DAİŞ, Boko Haram gibi örgütleri terör örgütü olarak görüyor, bunların İslamla ilgisi olmadığını söylüyoruz. Kimse İslam'a terörü yakıştıramaz. Dünyada DAİŞ'le Türkiye kadar samimi ve sonuç alıcı mücadele veren başka ülke yoktur. Suriye'de katledilen yarım milyon insanı umursamayanların, bu kadar zahmete katlanmaları inandırıcı değildir. Suriye ve Irak üzerinde yapılan hesapların bedellerini insanlar kanlarıyla, canlarıyla ödüyor.

İnsanlık son yıllarda verdiği bu sınavı maalesef kaybetmek üzeredir. İstanbul yarım milyon göçmene ev sahipliği yaparak tarih önünde ibra etmiştir. Kilis kendi nüfusundan daha fazla Suriyeliyi ağırlayarak insanlığın sembolü olmuştur. Dünyada böyle bir yükü omuzlayıp altından kalkabilecek başka bir devlet, başka bir ülke yoktur. Yaşanan hadiseler bizi hedeflerimizden, bu yoldan asla alıkoyamayacaktır. Kasım ayında G20 zirvesini yaptık. Ülkemiz yüzakı olarak takdir edildi. Bu başarı grafiğini bu yıl da devam ettireceğiz. 14-15 Nisan tarihlerinde uluslararası toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13. zirvesi inşallah İstanbul'da gerçekleşecek. İnşallah bu zirveyle dönem başkanlığı ülkemize geçecek. Türkiye 2 yıl boyunca teşkilatın başkanlığını yürütecek.

Erdoğan, ateşe atılan İbrahim a.s’ı kurtarmak için yola çıkan karınca örneğini verdi şunları söyledi: “Biz ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan zulüm ateşine gönlümüzün ve kucağımızın alabildiği kadar insanlık suyu taşıyarak dünyadaki yerimizi aldık, alıyoruz.

Deniz Feneri Derneği’nin genel merkezi 2000 yılından beri Zeytinburnu’nda. Bize ev sahipliği yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ı ve arkadaşlarını başarılı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum.

 

recep.kocakk@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.