Erkeklerin Dünyada Çifte Vatandaş Olmaları Adına

Cinsiyetlere verdiğimiz değerler bizim içinde bulunduğumuz hayatı etkilediğini hiç düşündük mü acaba? Haberlere bakmaktan çekiniyorum, her kanalda kadına uygulanan şiddet ve dahası vahşeti izlerken ürperiyorum.. Acaba bizler ne yaptık bu çocuklara diye düşünüyor muyuz?

Bilerek bilmeyerek o kadar çok hata yapıyoruz ki! Kendi hayatımız adına. Evlatlarımıza kullandığımız her kelime onlara bir kurşun gibi gidebileceği gibi kalbi okşayan naif kelimelerde pamuk gibi bizleri sarıp sarmalayacağını unutmayalım. Zaman insanlara yapılan hataları tokat gibi yüzünüze indirmeden bakalım neleri kullanıyoruz görelim.

Geçmişten günümüze bizlerin kullandığı sözler. Sonra neden kadın ikinci vatandaş olur dünyada görelim.

  • Sözün eridir erkek adam, kadınlar sözünün eri değildir kıvırır, yalan söyler manasına kapı açmıyor mu?
  • Erkek sözü.. Kadın Sözü
  • Kadın kısmı… Erkek kısmı..
  • Bilim adamı.. Sahi bizim kadınlarımıza kullanılan bir isim var mı?
  • Erkeklik öldü mü?
  • Kız başına..  gece vakti sokağa çıkmazsın!
  • Karı Kılıklı seni.. İnsanları kibarlıktan, nazik, naif bir kimse olmaktan men eden acı bir sözdür. Birçok erkekte bu söz için eşini incitir. Bu sözüde en çok  erkeklerin yakın arkadaşları ve ailesi tarafından sık kullanılır.
  • Karı gibi ne ağlıyorsun, erkek adam ağlamaz! Bu cümle adına yorum bile yapmıyorum.
  • Karı gibi dırdır yapıyorsun.. çok konuşmak bu zamanda asla kadına mahsus bir durum değil günlük hayatta görüyoruz. Ama kadınlar üzerinde kalınmış çirkin bir iftira silmekte zor.
  • Elinin hamuruyla erkek işine karışma. Oysa eline hamur alan daha çok erkekler. Fırında erkek çalışıyor, pastane sektöründe erkek, baklavacıda erkek, çorbacıda erkek ..

Cinsiyetlere neden taktığımıza gelmek istiyorum. Erkek evladı olanın evi düğün evi olur, kız doğuran annenin evi cenaze evi gibi anılır. Öz akrabaları tarafından taciz edilir anne. Bu acıyı en çok nedense anneler çeker.  Cahiliyet öyle almış götürmüştür ki bizi cinsiyeti belirleyen annedir düşüncesi olsa gerek.

Artık insanlar kendine gelmeli cahiliyet yerine medeniyet oturmalı diye düşünürken. Aksine günden güne daha çirkin haberlerle açıyoruz gözlerimizi. Elbette ki kadınlar erkeklere göre fiziki beden olarak daha naif varlıklardır. Bunun aksini kimse iddia edemez. Naif, savunmasız olması demek, erkekler tarafından  acı çekmeleri gerektiği demek anlamına gelmez ki!

Dinini gerçek manada yaşayan insanlar kadınların ne kadar güçlü bir varlık olduğunu bilirler. “Cennet annelerin ayakları altında”.

Bazı dini kitaplarda bu yanlışı yapıyorlar. Erkek çocuk isteyenler şu duayı okusunlar. Kız çocuk isteyenler bu duayı okusunlar yokur..

Neden Peki?

Sünnet düğünlerine gelelim i açık olayım en nefret ettiğim bir merasimdir. Bu olayı neden şaşalı bir olay olarak sunarlar bilmem. Şimdi yaygın olan gelenekte şu;  çocuğu kaç hafta önce sünnet ettirip, düğünü sonraya bırakmak.

İnsan değerlerini korumalı efendim. Ataya saygı bizim ataerkil bir aile geleneğimiz olduğundan önemlidir. Bu konuda hep fikirim mahsuru yoktur. Keza anneye, kız kardeşlere saygı sevgide en büyük değerdir. Arka planlara atılamaz.

Birçok yerde bu bizim Anadolu’da bile var yaşıyoruz kız çocuğuna mal miras bırakılmaz. Her evde bir miras yiyici vardır o siler süpürür. Neden, o sülalenin ve ailenin az bulunan tek ten zekaya sahip akıllı erkektir de ondan.

Çocuklarınızı, kızlarınızı severken asla ayırım yapmayın. Onlara artı değer sunmayın. Hem bu dünyada hem de ahirette karşılığını alacaksınız.

Bizler Peygamber Ümmetiyiz o zaman Peygamber Efendimiz( S.A.V.) açtığı yoldan ilerlemek zorundayız.

Evlatlarına Aslan oğlum-Paşam-Sultanım diye hitap eden anneler, babalar. Çocuklarımızı sevelim ama onları severken cinsiyetlerini üstün kılan cümlelerden kaçınalım sadece. İlerleyen zamanlarda bu çocuklar ben herşeyi yaparım. Diye eşlerini, sevgililerini katleden katiller oluyorlar vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.