Nigar ALMANGIZI

Nigar ALMANGIZI

Gazelli Çocuklar da sevilmek ister

Evimizde iki yaşında bir kız çocuğu var. Evde olan herkes anne, baba, hala, amca, babaanne, büyükbaba, bu küçücük Selcan'ın mutluluklar içinde büyümesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Onun her nazı çekiliyor. Ve eminim ki her ebeveyn evladının güzel günleri olsun diye gönlünden geçirir.

Sonuç itibariyle bugün Gazze'de gençleri çocukları bebekleri bombalayarak öldüren yahudiler de evladlarını seviyorlardır. Ama görünen o ki insanlıklarını unutmuş bu vahşiler Gazzeli anne babaların çocuklarını sevdiklerini unutmuşlar.

 

            Dün küçük Selcan'ı kreşe götürdüm. Onu öğretmenine verirken eğilip yüzünden öptüm. Ama birdenbire gözlerimin önüne Gazze de katledilen genç ihtiyar çoluk çocuk bebeklerin resimleri ve feryadları geldi. Sanki o gözlerimin önüne gelen çocuklar bana bizimde böyle sevilmeye hakkımız yok mu diyorlardı. Kreşten ayrılıp işime doğru yola koyuldum. Ama yolboyunca Gazzeli çocukların seslerini duydum. Bir an bile beni terketmeyen sesler. Artık günlerdir o çocukların ruhu karşısında kendimi suçlu görüyorum. Günahlarımı temizlemek için canımdan çok sevdiğim Selcan'ı artık doya doya koklayamıyorum. Çünkü o insanların ruhunun başımın üzerinde beni seyrettiklerine  inanıyorum. Onların ruhu karşısında çok utanıyorum.

 

Aslında 1992  Şubat ayının 26 sını 27 sine bağlayan gece Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde ermeni-rus ordularının birleşmesi neticesinde yüzlerce çocuklarımız katliama kurban gitmişti. Şimdi bir daha anladım ki yıllardır kısasımızı almadan çocuklarımızı sevmemiz bize günahtır. Bugün o çocuklarında ruhu Gazzeli çocukların ruhlarıyla birleşerek başımızın üzerinde dolaşarak onların kardeşlerinin katliamlarının durdurulması için bütün insanların birleşmesini istiyorlar. Hatta evimizde günlerdir sevmek isteyipte doyunca  koklamaya utandığım hele hele dünyada pisliğin ne olduğunu dahi bilmeyen anlamayan Selcan'ımda ne yazıkki bunu istiyor. 

 

Sonuç olarak dünyada çocuklarının mutluluğunu isteyen herkes bir araya gelmelidir. Gazzeli çocukların katliamına yok demelidir. Aksi takdirde gelecekte bizde kendi çocuklarımızı kaybedebiliriz.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum