Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

Hakaret Ederek Namazı Sevdiremezsin Prof Emmi!

Birkaç gündür şehir dışındaydım ve yoğun işlerim vardı. Sosyal medyayı takip edemedim. Geçen gece baktım ki bir konuyla ilgili çok sayıda mail gelmiş. Hadiseyi bir tahkik ettim. Ankara İlahiyat Profesörlerinden İlhami Güler’hezeyanından sonra ikinci bir fecaat daha yaşanmış. Prof Mustafa Aşkar “Namaz kılmayan hayvandır” demiş. Konuya nüfuz etmeden ilk başta kendisine bir şey söyleyeyim. Namaz kılmayanlar hayvandır cümlesi yerine kamu malı yiyenler hayvandır deseydin ya mesela…ya da yetim hakkı yiyen hayvandır değil de alçaktır filan deseydin ya…

Neyse konuya girelim;

Ferdi ibadetlerin insanlar arasında üstünlük aracı yapılmasının dinimizce kınandığını bilmez misin Aşkar? Bir profesörün bu kadar cahilce konuşması berbat bir durumdur. Bu şahısların halktan ne kadar uzak yaşadıkları, firasettenten ne denlü uzak oldukları maalesef aşikâr olmuştur. Allah aşkına sizi bu kanallara çıkaranlar ne kafaya hizmet eder?

Kısa bir süre önce de bu şahsın mesai arkadaşı Prof İlhami Güler “Kehf süresindeki bazı ayetlerin değişmesi gerektiğini, Kuranın bilge kişi dediği Hz Musa’nın yol arkadaşına “sözde bilge kişi” diyerek bühtanda bulunduğunu hatırlayınız. Bu tip şahıslar mı İslamiyeti insanlara anlatacaklar, hem de devletin kanalında…Yazıklar olsun…”

Ankara ilahiyat Fakültesinin dekanı, Aşkar’ı özür dilemeye davet ederken neden İlhami GÜLER’in hezeyanları için özür diletme talebinde bulunmadı? Halbuki Güler’in işlediği cürüm yeri göğü kirletecek kadar necis sözler idi. Kuran’a yapılmış saygısızlıktı, bühtandı…

Allah belamızı tümden verecek vermesine de ne zaman bilmiyorum.

Birileri kalkar Peygamberimize postacı muamelesi yapar, birileri kalkar Kuran’a ayar verir, birileri kalkar on paralık adamlara “sayın” der Peygamberimiz’e salavat okumak lüzumsuzluktur der. Memleketi pislik götürürken (fuhuş, uyuşturucu, hırsızlık, rüşvet, torpil vesair pislikler tavan yapmışken) Bir diğeri kabir azabı yoktur, miraç uydurmadır, diyerek saatlarca çok ciddi mevzularmış gibi halkın kafalarını karıştırır, bir diğer hikayeci profesör halkı uyutur, millete tevazu ve sade yaşam vaazı verirken kendisi söylediklerinin aksine görüntü sergileyip sosyal medyada oldukça banal bir şekilde aşağılanarak İslam’ın izzetine halel getirir.

Hezeyanlar böyle sürüp gider, halkın gözünde dinin itibarı düşürülür…

Kuran’da namaz kılmanın hükmü bellidir. Namaz kılmak müslümana farzdır. Kılmayan kişiye günah işlemiştir denilebilir ama hayvan filan denilmez. Namaz kılmayanlar için Peygamberimizin yukarıda adı geçen Profesörün dediği gibi bir ifadesi yoktur. Şayet iyi bir Müslüman olmanın yegâne ölçüsü namaz ise alnı secdeye gelip binlerce düzenbazlığa, sahteciliğe imza atan ve her türlü fırıldaklık yapmayı mübah sayan çok sayıda namazcı da bulabilirsiniz.

Dolayısıyla ortada yukarıdaki şekliyle tenkid edilecek bir nokta varsa bu, birilerinin ferdi ibadet hayatı değil, kamusal düzende kamuyu rahatsız eden topluma zarar veren durumlardır…Örneğin hırsızlık, örneğin gıybet, örneğin rüşvet…Tabi bu tip kötü/pis işleri kınarken de bunları masum hayvanlar üstünden değil yine kendi üstümüzden örneklendirelim. Çünkü ben şu yaşıma geldim, hiçbir hayvanın rüşvet yediğini, hiçbir hayvanın gıybet ettiğini ya da tabiata zarar verdiğini görmedim….Ama yerde ve gökte ne varsa Yüce Allah’ı tesbih ettiğini bize Kuran öğretti.

Yani hayvanat namazdaki hareketleri sergileyerek Allah-ı Zül celal Hazretlerini belki tesbih etmiyor belki ama kendi lisan-ı halinde muhakkak tesbihatte bulunuyordu. O halde Allahın kendisine yüklediği görevleri yerine getiren ve bir şekilde tesbihatını yapan hayvanlara, ama kasden ama tembelliğinden ibadetini ifa etmeyen, insanları hangi kafayla benzetiyorsun be Müslüman?

Namaz şahısların ferdi bir ibadetidir. İhlali durumunda kişisel bir günah işlemiştir. Halbuki kamu malı yemek, rüşvet vesair toplumsal bir günahtır ve eğer biri ya da birileri “Hayvan” kelimesiyle aşağılanmak isteniyorsa bunlar aşağılanmalı. Kaldı ki hayvanı aşağılamak üzere kullanmak ne kadar büyük bir cahilliktir ve gaflettir. Siz bir bülbülü, kuzuyu, ceylanı, ne bileyim bir sincapı hangi kafayla aşağılayacaksınız da namaz kılmayanları tümden bu canlılara benzeteceksiniz?

Kanallarda titri büyük nicelerinin küçük yüreklerini görmekten bıktık usandık.

İnsana sormazlar mı, Bay Aşkar Namaz kılmayan ya da kılamayan kişi sizce hangi hayvana benziyor, ördeğe mi, domuza mı, sincaba mı?

Ya da bir başka soru; Sen namazlı bir ailede doğmasaydın da namazı sadece bayramdan bayrama kılan bir ailenin evinde doğsaydın Allah’a inansaydın ama namazı ailende görmediğin için kılmasaydın namaz kılmayan ahaliye layık gördüğün bu sıfat senin için de geçerli olur muydu?

Ramazandan önce ben bir sabah namazına uyanamadım ve kılamadım, sizce ben hangi hayvan grubuna dahilim. ? Zürafa mı, dana mı? Ya da gergedan mı?

Kurandaki “Hayvanlar gibidir” denilen ayette bu ifadeyi Allah’ın her türlü zulmü yapmayı mübah gören, garip gurebayı ezen, Allah’a bir sürü putu ortak koşan, sevgili Peygamberimize enva-i çeşit işkenceyi yapan, yer yer zayıf müminleri öldüren zorba Mekke Müşrikleri için kullanldığını biliyorsunuzdur herhalde.

Facebook ta bir imam kardeşimin K.T.U İlahiyat Fakültesi Dekanı Kurra Hafız Prof.Dr. Emin Âşıkkutlu’nun mahdumu Fazıl Aşıkkutlu’nun konu ile ilgili 10 tavsiyesi hadiseyi çok beliğ bir şekilde hulâsa ediyor…

FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ DİN ANLATAN HOCALARA 10 TAVSİYE!

  1. Dini anlatma ve öğretme göreviniz vardır ama dini dayatma ve zorla kabul ettirme hakkınız yoktur.
    2.Kimse sizin gibi düşünmek, anlamak, yorumlamak ve yaşamak zorunda değildir.
    3.İnanmadığı veya ibadetlerini yapmadığı için kimseye hakaret etme hakkınız yoktur.
    4.Sizin dünyanızdan farklı bir dünya olduğunu, sizden farklı inanan ve düşünen insanların var olduğunu anlayın artık.
    5.Farklı din ve ideoloji mensuplarının İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık etmedikleri müddetçe yaşama hakları olduğu kabul edin.
    6.Allah’ın öğüdü gereği, söyledikleriniz ve söyleme şekliniz itici ve insanları İslam’dan uzaklaştırıcı değil, gönülleri ısıtıcı ve İslam’a yaklaştırıcı olsun.
    7.Kaba ve katı yürekli olmayın, merhametli ve yumuşak sözlü olun.
    8.Kimsenin kalbini yarıp bakamadığınıza göre ister Müslüman ister gayri müslim olsun insanlara iyi niyetle yaklaşın.
    9.Dini anlama ve yaşama açısından zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı, nefret ettirici değil müjdeleyici olun.
    10.Herkesle iletişime açık olun. Firavun bile olsa öğüt alma ve kalbinin ürperme ihtimali olduğu unutmayın.

Fazıl Hocayı bu değerli tavsiyeleri hâvi beyanı için kutluyor, hocanın tabiriyle önüne gelene freni patlamış kamyon gibi çarpan, ayrıştırıcı, itici, parçalayıcı, ötekileştirici İslam’ın rahmet yüzünü dimağlarda tiksindirici göstermeye çalışan Aşkar ve benzerlerini kınıyorum. Bu tipleri de koca koca kanallara çıkanları da Allah’a havale ediyorum.

ADNAN ZEKİ BIYIK- Kırklareli Müftü Yardımcısı

Not: Namaz kelimesi salat kelimesi ile Kuranda ifade edilir, salat kelimesi namaz, ibadet, dua, tesbih, vb gibi anlamlara gelir. Profesörün iddia ettiği gibi hayvanlar salat kelimesinden uzak değillerdir. Mezkur anlamlardan birine uyan tesbih kelimesiyle irtibatlı olarak düşünüldüğünde hayvanat da nebatat da salât (tesbih) halindedirler. Hal böyle olunca benzetilenler arasında hiçbir şekilde mütenasibiyet mevzu-u bahis olamaz....Cahilce söylenmiş, bir sözdür....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.