Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

Helal Kazanç için çalışan "Allah'ın Sevgilisidir"

Bu sabah dairemize giderken saat 08.27 de Simit almak için börekçiye girdim. Bir bayan işletiyor dükkanı...AAAA küçük bir fırın! Bunları burada mı pişiriyorsun dedim.

Bayan: Pişiriyorum, hamuru yapıyorum, bulaşığı yıkıyorum, satıyorum...vs..vs" Ben de kendisine paket program yani dedim. O da ayy ne güzel söylediniz dedi. Kendisinin ciddi anlamda yoğun olduğunu gördüğüm bu bayana "Elkâsibû habibûllah" Çalışıp kazanan Allahın sevgilisidir" hadisini söyleyince kadıncağızın gözleri doldu....Sabah sabah bu ne güzel sözler böyle, içim rahatladı dedi...

Ben de kendisine günümüzde hak etmeden, çalışmadan kazanma için 70 takla atıp, entrika çevirenleri göz önüne aldığımızda sizin üretime katkıda bulunmanız, bir hanım olarak yavrularınıza iyi yarınlar bırakmak için çalışmanız eli öpülesi bir durumdur dedim, bir de Peygamber Efendimizin savaş dönüşü çoluk çocuğunun nafakası için çalışmaktan eli nasırlaşmış bir sahabinin elinin nasırını  öpmesi hadisesini anlattım. Hanımefendi çok etkilendi. Çıkarken Voltaire'nin "Çalışırsanız kocamazsınız" sözünü de hatırlatınca bayan oldukça mutlu oldu ve teşekkür etti.

Siz arada gelin bana böyle şeyler söyleyin dedi. Benim kim olduğumu bilmiyordu. Yanımdaki memur arkadaş "Hocamız il müftü yardımcımızdır" diye beni tanıtınca kadıncağız, bir ayrı saygı göstermeye başladı. Hocam ne olur bu tip şeyleri bize anlatın. Sabah sabah muhteşem manevi bir ferahlık geldi bana dedi. İnşallah bayan! Allah sizin gibi  üreten, inançlı, insanlarımızın sayısını artırsın. sağlık ve afiyet yoldaşınız olsun kardeşim dedim ve oradan ayrıldım.

İşte dostlarım, bir lira para almadan adım atmayan bazı arkadaşlarımıza, 20 kez hacca görevli gitmeyi büyük Müslümanlık! sayan gözünü para hırsı bürümüş meslektaşlarımıza ve bu mantalitede  olup meslektaşım olmayan dünyaperest insanımıza hatırlatmak isterim. Bizden tebliğ, mesaj, nasihat bekleyen insanlarımıza İslam'ın mesajını götürdünüz mü? Götürmediysek, Süleyman'ın mührünü elinize alıp sakın ha hiç kimseye şu kâfir, şu komünist, şu kokoş, şu bizim cemaatten değil, şu bizim partiden hiç değil vay münafık vay! tarzında etiketler basmayın. İlle de cehenneme gidilecekse onlardan önce biz gideceğiz, bunu bilesüz...İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize....

Zamanede o kadar bananecilik çoğalıp hızla yayılıyor ki aynı binada cenaze çıkıyor kimsenin haberi olmuyor. Toplum hızla egoist bir hayatın içine itiliyor. Kapitalist dünya, maalesef halkı bilinçlendirip aydınlatması gereken ilim fikir ve din adamlarını da esareti altına almış durumda.

Büyük Osmanlı Bilgini Zenbilli Ali Cemali Efendiye sormuşlar:

---Hocam Kıyamet ne zaman kopacak?

---Kıyametin kopma vaktini Allah bilir ama kıyametin en büyük alameti nemelazımcılık ve bananecilik oldukça artmış bu hastalık kamuyu hızla mahvetmektedir.

 

Adnan Zeki Bıyık

Kırklareli İl Müftü Yardımcısı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum