Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

İşte CHP’nin akil insan listesi!

Muazzez İlmiye Çığ, Fatih Altaylı, Levent Kırca, Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil, Fazıl Say, Müjdat Gezen, Demet Akalın, Tarık Akan, Sabih Kanadoğlu, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ahmet Necdet Sezer, Ümit Kocasakal, Bedri Baykam, Ertuğrul Özkök, Serdar Ortaç…

CHP’nin yeni gündemi Akil İnsanlar… Her defasında gündeme getirenler kendileriydi ama AK Parti listeyi açıklayınca olan oldu.

Oysa CHP sadece gündeme getiriyor bir türlü kendi listesini deklare etmiyordu. Çünkü listedeki isimler oldukça ilginçti. Peki kimler olabilirdi o listede…

Örneğin Muazzez İlmiye Çığ… Medyada 'profesör' olarak anılan doktor bile olmayan, özellikle başörtülülere yönelik bir hakaret ve iftira kampanyasında amaçlı bir "proje" olarak devreye sokulan Muazzez İlmiye Çığ… O anlatabilirdi CHP’nin çözüme bakışını. Anadolu’da kapı kapı dolaşıp, çözüme yönelik katkı isteyebilirdi. Bir dönem “Halkı, kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan” da yargılanan Çığ, sürece inanılmaz katkı sunabilirdi!

Yada Fatih Altaylı ve Levent Kırca… Canlı yayınlardan bir birlerini iyi tanıyorlar. Sürecin görsel medya ayağında aktif rol alıp, reyting rekorlarını egale edebilirlerdi.

Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil’i unutmamalıyız. Büyük haksızlık olur! “Göbeğini kaşıyan adam” ve “Bidon kafalılar” olarak tanımladıkları halk kitlelerine “Barışı” onlardan daha iyi kim anlatır! "Halk dedikleri 3-5 it kopuk" diyen Fazıl Say ile toplumun yüzde 60’ını aptal ilan eden Müjdat Gezen’ de muhakkak CHP’nin listesindeydi!

Demet Akalın var bir de… Az kalsın unutuyordum. Muğla´da verdiği konserde kendisini izleyenlere, ´Ne oldu soğuktan ağzınız diliniz tutulmuş olabilir de bari tempo falan alkış. Abi Diyarbakır´dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı? Nereden geldiniz anlamadım yani. Moron moron bakıyorsunuz abi ´ diyen Akalın… Tabi muhakkak yakışıklı bir jön de CHP’nin akil insanları arasında yerini almıştır. Tarık Akan… Doğum gününü Silivri’de kutlayan Tarık Akan, elbette halk ile birlikte yeni yaş günü partileri de yapabilir.

Elbette hukukçularda vardır. 367 vekil TBMM'de bulunması gerek' yorumuyla Cumhurbaşkanlığı seçimini tıkayan eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile Yargı-Sen Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu listede olmazsa olmazlar arasındadır. CHP ahde vefayı iyi bilir. 28 Şubat kontenjanından Vural Savaş da unutulmamıştır! Hukukçu kadroya ekip başı olarak Ahmet Necdet Sezer düşünülmüştür. Modernistlerin, jakobenlerin, laikçilerin temsilcisi, geri kalanların değerlerini aşındırmak için her yolu deneyen, milleti her defasında tehdit olarak gösteren bir ekip başı olmazsa CHP’nin akil insanlarının yolu ilk günden tıkanır. “Kambersiz düğün olmaz” diyerek ekibe Ümit Kocasakal’da kendini dâhil eder. Basın özgürlüğü derken gazeteci dövdüren, yasakçı baro başkanı Ümit Kocasakal’ın ardından peçeteler üzerinde sanatsal (!) denemelerde bulunan Bedri Baykam da saz ekibine dâhil oldu mu cümbüş başlar.

Vokalist olarak Demet Akalın yetmez derseniz; sürece göre kendini konumlandıran Serdar Ortaç var. Onu da mı biz hatırlatalım… Ortaç’ da alır yanına Ertuğrul Özkök abisini yeni infazlar gerçekleştirir! Biri çatal fırlatır, biri vay şerefsizler manşeti atar, süreci yönetirler. Hep beraber onuncu yıl marşı söyleyerek, dağları aşındırırlar…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.