KADIN GÖZÜYLE; ERKEK OLMAK

            KADIN GÖZÜYLE; ERKEK OLMAK         

 

Erkek denilince aklıma nedense hep hakimiyet/egemenlik geliyor. Yani benim lügatimde “erkek” kelimesinin açılımı Egemen olma..Hakim olma..

 

Hangi topluma bakarsanız bakın erkek egemen. Batı’da bile hala odak noktada hep erkekler temsil gücünü elinde tutuyor. Biraz daha eşitlikçi bir zihniyete sahip olsalar bile kesinlikle yaradılış gereği kadın çok fazla ön plana çıkmıyor ya da çıkarılamıyor..

 

Ülkemizde durum daha da vahim. Her ne kadar da “ilk kadın pilot, ilk kadın…. “vs gibi tanımlamalar yapılsa da bu örnekler bile çok fazla ileriye gidemiyor.

 

Çocukluğumuzdan beri hep erkek egemen yetiştirilmedik mi? “Sen sus kız başınla, O erkek ona bir şey olmaz” tarzı cümlelerle ve ithamlarla  susturulmadık mı?

 

Yine çocukluktan beri kız çocuklarının eline ilk oyuncak olarak,  bebek; erkek çocuklarının ise araba ya da kılıç-kalkan verilmedi mi?

 

Yüzyıllar boyu bütün savaşlar-bir kadın yüzünden dahi çıksa- o savaşı başlatan da sonlandıran da yine erkek olmadı mı?

 

Kadının yaşamdaki yeri hala, gerektiğinden fazla okutmadan evleneceği erkeği beklemek, evlenir evlenmez en kısa zamanda erinin kucağına bir çocuk vermek; aynı anda sadık bir eş, çocuklarına özenli bir anne, mükemmel bir ev hanımı, çalışıyorsa eğer iyi bir iş kadını ve bunların toplamı kusursuz bir kadın profili çizilir; başarılıysa eğer o bir kadındır ve normali budur. Yok eğer başarısızlık varsa tek kusur zaten kendindedir, kadın olmayı becerememiştir

 

Kadın gözüyle erkek olmak, aah erkek olmak!

 

Nerede önümüze aşılması güç engeller çıksa, neden dünyaya erkek olarak gelmedik diye hayıflanır, talihimize yanarız. Erkek olsaydık dünya bizim için daha yaşanır hal alırdı sanki kim bilir..

 

Görünen köy kılavuz istemiyor işte; hayatta gerçekten en güzel duygular kadına verildiği halde, özgürlük de tamamen erkeğin elinde..

 

Canı sıkıldı mı alıp başını uzaklara gidebilir bir erkek, eğlenmek en çok onun hakkıdır, istediği yerde gönlünü eyler, kimse sorgulamaz bile.. Kadının yaptığı her hareket, attığı her adım suçtur namusa kadar dayanır da erkeğin elinin kiridir, sabun bile gerekmez..  

 

Kısacası, erkeğin sahip olduğu ve bir kadının asla ulaşamayacağı o dünya olaylara, zamana ve her kadına göre farklı şekillerde kendini ortaya çıkarır.

 

Değerli Okuyucularım!

Zaman zaman erkeklerin de biz kadınların yaşamına sahip olmak istedikleri görülebilir elbette ki.. bunu sınırlandırmak zaten doğru değil.. Bir sonraki yazımda müsaadenizle -siz erkeklerin affına sığınarak- bu konuyla alakalı dokundurmalar yapmak istiyorum..

 

Sevgiyle Kalın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum