KANUN ÇERÇEVESİN DE ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRILIYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar bugün emekli oldu. Hayırlı olsun diyelim. Çok sevindik artık aldıkları para ile dünya turu attırı verecekler. Karavanlarına binecekler ohh… İnşallah sizler adına benim hayal ettiğim hayatı yaşarsınız. Emekli olanlardan ve devletimizden isteğim bu insanlar tekrar çalışmasın.

Bu insanların tekrar iş hayatına girmesi demek dışardan göçmenlerin gelip sigortasız iş yerlerin de çalışması demek oluyor. Birçok kimse gizli bir şekilde yine şirketler de çalışma hayatlarına devam edecek. İşsizlik haddi safhasına çıkacak. Gençler maalesef içinden çıkamayacakları bir halin içine girecek yazık günah değil mi gençlere?

Türkiye de emeklilik hayaldi gerçek oldu. Bugün ağızları kulaklarına varanlar yarın emekli maaşı ile geçinemiyoruz diyecekleri aşikâr.. Herkesin Sosyal Güvenlik Destek Primini ödemelerini isterim. Kimsenin mağdur olmaması adına. Emekli çalışanlar, yabancı kaçak işçi çalıştıran sayısız işyeri mevcut, onların yüzünden kaç Türk vatandaşı aç susuz biliyor muyuz? Şu an bu olaylar iki katına çıkacak şüphesiz. Polyannacılık oynayamayacağım kusuruma bakmayın.

Ölmeden 5 yıl 10 yıl önce emekli olan vah vah emekli aylığını yiyemeden öldü diye hayıflandığımız insanlar haklarınızı helal edin. Kamu da tek gözü kör olana kadar elin de baston ile çalışan insanların yüzünden kaç genç işsiz kalmıştı yıllar önce şu an kamu da ve özel sektörde çalışan insanların boşalacağını düşündüğüm de sevindim bir bakıma.

Gençler hadi gözünüz aydın, iş sahası boşalıyor.

Türkiye de çocuk işçiliğe devam. Evet EYT. Kararları çerçevesin de bir beklenen konu da staj girişlerinin emeklilik haklarına geçmesiydi. Maalesef ki bu olayı kimse önemli addetmedi. Oysa tamamen kanunen kabul edilmesi gereken bir olaydı. Kanun çerçevesin de staj başlığı altında iş yerleri çırak alıyordu. Bize bu şekilde hocalarımız tarafından anlatıldı. Haftanın 3 günü 8 saat bazen 9 saati bulan çalışma hayatı geçiriliyordu. Bizzat ben de o çocuk işçilerin içerisindeydim.

Memurlar ne yapıyorsa bizler onların iki katını yapıyor. Hatta hizmetli muamelesi görüyorduk. Çay getir, götür. Şu evrak çuvallarını arşive götüreceğiz demişleri. Resmen 15 kiloluk çuvalları asansör olmayan bir kamu kuruşunda en alt arşivlere çekmiştik. Adeta kömür taşıdık çocuklarla. Bu yaptıklarımız işçilik değil de neydi? Haftanın 3 günü öyle geçti. Üniversite de yine stajlar yaptık. Lise de çalıştığımız gibi çalışmadık.

Lise de yaptığım staj devlet tarafından bizlere kesilen ceza gibi bir durumdu. Yeri geldi evrak işledik, yeri geldi böyle beslemelik yaptık. Sonra da sizlere sigorta girişi yok o öylesine verilen bir şeydi dediler. Zaten her birimizin ailesinin sigortası vardı. Gökten düşmedik o zamana kadar, neden sigorta girişi aldık faydası ne oldu?

Verdikleri sigorta girişleri malları tescillemek için verilen seri numara mıydı soruyorum? Bizlere yapılan tamamen haksızlık. Gerçek konu biz staj mağdurlarının konusuydu maalesef üzeri örtüldü. Kaç milyon mağdur insan kaldı geriye.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.