Kimlerle Yola Çıktık?

 

 

Heyecanla beklediğimiz gün geldi. İnsanlar grup gurup gelmeye başladılar. Salon aradaki geçişler dâhil ağzına kadar doldu. Bayağı kişi de giremediği için geriye döndü. Hocalarımla sunumlarımızı iki turda tamamladık. Birinci turda yirmişer dakika ikinci turda onar dakikalık sunumlarımız oldu. Niçin namaz kılmamız gerektiğini anlatmaya çalıştık. Yaklaşık üç saat süren programda konuşmalar bitinceye kadar dinleyiciler salondan ayrılmadı. Ve o gece organize edeceğimiz iki programın da müjdesini verdik.

 

Programdan sonra katılanlardaki geri bildirimler bizi daha da heyecanlandırdı. İşvereninin zorlamasıyla gelen bir kardeşim sabah namazını kaçıracağım korkusuyla o gece sabaha kadar uyuyamamış. Bir başkası ben namazı böyle bilmiyordum. Ne büyük bir gaflet içindeymişim diye hayıflanıyordu. Katılan herkeste muhteşem bir heyecan ve coşku vardı.

 

Bu programa yaklaşık bin kişi katılmışken, ikincisini Bahçelievler’de Vera Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ile organize ettik bin beş yüz kişi katıldı ve üçüncüsünü Gaziosmanpaşa’da Hikmet Vakfı ile organize ettik. Kapalı spor salonundaki programa yaklaşık üç bin kişi katıldı.

 

Bu üç tecrübeden sonra bu güzelliği nasıl olurda ülkemizde yaygınlaştırabiliriz diye istişareye başladık. İlk istişareyi telefonla Abdulla Yıldız ve Cemil Tokpınar Hocalarımla başlattık. Cemil Hocam bunu daha geniş kitlelere duyurmak için projeler önerirken, Abdullah Yıldız Hocam hem gönlünü hem de hizmet ettikleri vakıflarını bu hizmete vakfetti. Böylece öncelikle namaz bilinci kitabı yazarlarıyla, camiamızdaki öncülerle ve birlikte yürüyebileceğimizi düşündüğümüz büyüklerimizle ve kardeşlerimizle bir araya gelmeye başladık.

 

Hedefimiz

 

Öncelikli hedefimiz, namazını kılamayan milyonlarca kardeşimizi namazla buluşturmak, niçin namaz kılmaları gerektiğini anlatmaktı. İkinci olarak namazlarını kılan müminler olarak bizler nasıl olurda Sevgili Peygamberimiz sav gibi namazlarımızı huşu içinde kılabiliriz. Üçüncü olarak da namazın ihya ve inşa edeceği namazı kılan insanların oluşturduğu temiz bir toplum meydana getirmek. Çünkü namaz her türlü azgınlığı ve hayâsızlığı temizleyecek; aklın ve dinin emrettiği güzellikleri ortaya çıkaracaktı.

 

Kimlerle Yola Çıktık?

 

İlk istişarelerimizde üç kişiydik. Abdullah Yıldız, Cemil Tokpınar ve Ahmet Bulut. Daha sonra yedi kişi ile yola devam ettik. Bu üçe katılanlar Kerim Buladı, M.Emin Yıldırım, Veysel Akkaya, Vehbi Karakaş oldu. Bu isimlere Ramazan Kayan, Hüseyin Kader de katılınca ekip daha da güçlendi. Derken bu isimlere yeni ilaveler de oldu. Sayımız kırka ulaştı.

 

Nasıl Bir Hazırlık Yaptık?

 

Yaptığımız salon toplantıları bizi oldukça heyecanlandırdı. Bu çalışmayı ülke geneline yaygınlaştırmanın çarelerini aramaya başladık. Çalışmalarımız için Araştırma ve Kültür Vakfı’nı merkez edindik. Abdullah Yıldız Hocamdan ve AKV’nin değerli yöneticilerinden Allah razı olsun. O günlerde ve daha sonraki günlerde her türlü imkânlarını bize açtılar.

 

Yaptığımız toplantılar neticesinde bir kitapçık hazırlamaya karar verdik. On iki hocamızdan yazı istedik. Özellikle farklı meşrepten olmalarına özen gösterdik. Resimlerle destekleyerek otuz iki sayfalık bir kitapçık hazırladık. Kısa zamanda yan ürünleriyle birlikte milyonu aştı. Birçok kardeşimizin namaza başlamasına vesile oldu.

 

İnsanlara en kolay ve çabuk ulaşmanın yolu olan internetten faydalanmak için bir site kurduk. www.namazladirilis.com sitemizi milyonlarca kardeşimiz ziyaret etti. Bu hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte basın toplantısı yapmaya karar verdik. Böylece çalışmamızı geniş kitlelere duyuracak, ülkemizin her köşesinde namaz programlarının yapılmasını sağlayacaktık.

 

Namaz Gönüllüleri Nasıl Oluştu?

 

Yaptığımız toplantılar meyve vermeye başladı. Namazla Diriliş kitapçığı ve internet sitemizden sonra ülkemizde sevilen, sözü dinlenen, yazıları ilgiyle takip edilen, programları zevkle izlenen ve dinlenen öncülerimize ulaşmaya çalıştık. Yapmak istediklerimizi paylaştık. Camiamıza ait olan sivil toplum kuruluşlarımızla irtibata geçtik. Bize yardımcı olmalarını istedik. Gayemiz herkes bu hizmetin bir tarafından tutsun, birlikte bu çalışmayı yürütelim. Sadece bir vakfa ve derneğe yüklenmesin bu yük diye düşündük. Sıra geldi bu ekibe bir isim bulmaya değişik teklifler arasından “Namaz Gönüllüleri Platformu” çoğunluğun tercihi oldu. Bundan sonra kendimizi böyle isimlendirdik.

 

Gelecek yazıda kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah.

Kalbi dua ile…

www.ahmet-bulut.com

 

Not:

Her Pazartesi akşamı Hilal tv de 21.15’te “Namazla Diriliş” Canlı yayın

            Her Salı         akşamı  Berat tv de 21.00’de “İhya Sohbetleri” Bant yayını

            Her gün                      Berat tv de 16.00 dan sonra “Gözümün Nuru Namaz” 10 dakika

 

Her Çarşamba 21.00 de Fatih de Dervişoğlu Vakfında İhya Sohbetlerimiz olmaktadır.

29 Ocak Cuma akşamı 21.00 de Bakırköy Vera Derneğinde bir seminere katılacağım.

Namazla Diriliş programları için 28 Ocak’ta Susurluk, 30 Ocak’ta Denizli, 31 Ocak’ta Buldan ve Tavas’ta olacağız. İlgilenen kardeşlerimiz ayrıntılı bilgiye sitemizden ulaşabilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum