Kısmet Değilmiş

“Umarım duyarlı bir okuyucumuz bu yazımı başta Dışişleri Bakanımız Ali Babacan, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve TFF Başkanı Hasan Doğan"a ulaştırırlar.”

 

Bir önceki yazımı (dilimiz ve hakemlerimiz) bu şekilde bitirmiştim. Geçen hafta sonunu ABD"nin en önemli fuarlarından biri olan ICNA (İslamic Council of America) da geçirdiğimden üç gün boyunca internete giremedim ve dünyada olan bitenden habersizdim. Eve döndüğümde ilk işim internete bakmak oldu ve iki ölüm haberiyle karşılaştım.  Kaderin cilvesine bakarmısınız biri hakemlerimizin patronu diğeri de dilimizin pirlerinden olan Hasan Doğan ve Erdem Beyazıt.

 

Kendimi Erdem Beyazıt hakkında yazı yazacak seviyede görmüyorum. Zira kendisiyle hiç karşılaşmadım. Çocukluğumuzun şairi ve bir dönem milletvekili olarak hatırlayacağım. Bana kalırsa Merhum Beyazıt gibi sanatçı, entellektüel kimliğe sahip kişiler asla politikaya atılmamalıydılar. Merhum Beyazıt hakkında tahminim Habername"nin banisi Mesut Doğan yakında detaylı bir yazı yazar. Biz de zevkle okuruz.

 

Hasan Doğan merhumla da hiç karşılaşmadım. Ben de bütün Türk milleti gibi kendisini Avrupa Şampiyonasındaki eşiyle olan sevinç gösterilerinden takip etttim. Merhuma herhangi bir okuyucumun hakemlerimizle ilgili görüşümü ilettiğini zannetmiyorum. Ne diyelim kısmet değilmiş. Umarım yerine gelecek olan vekil veya daha sonra seçilecek başkan bu uyarımı dikkate alırlar. Böylece hakemlerimiz de uluslararası arena da hakettikleri yeri alır ve ülke tanıtımına katkıda bulunurlar.

 

Hasan Doğan"ın her kesimden insanımızın akın akın iştirak ettiği cenazesi bir kez daha gösterdiki; bu asil millet hangi görevde olursa olsun, yetkili kişilerin halka tepeden bakmayanını, olduğu gibi samimice davrananını, yapmacık olmayanını, makam ve mevkisini kişisel çıkarı için kullanmayanını her daim bağrına basıyor.

 

Aksi halde Hasan Doğan çok kısa süren TFF başkanlığında herkes tarafından sevilip ve özellikle de Avrupa Şampiyonasındaki görüntüleriyle kalpleri fethedebilirmiy di? Bu vesileyle merhuma bir kez daha rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum