Köşeye mi sıkışıyor?

Başbakan Erdoğan giderek köşeye sıkışıyor! Bir taraftan ülkenin bir bölümünde silah zoruyla oy kullanıldığını itiraf edip kendi iktidarının aczini ortaya koyarken bir taraftan da başörtüsü konusunda artık ciddi bir adım atılması gerektiği yolundaki talepler karşısında tatminkar cevaplar veremiyor!

Bu konuda en keskin talebin Kızılcahamam kampında geldiği söyleniyor. Rivayete göre Kızılcahamam toplantısında AKP'nin Kurucular Kurulu üyesi Fatma Ünsal Başbakan Erdoğan'a restini çekmiş ve şöyle demiş: "Kadınlar başörtülü Meclis'e giremiyor. Sekiz yıl geçti. Bu konuda adım atmayacaksanız siyasi tercihimi değiştirip, bağımsız hareket edeceğim."

Bugüne kadar parti dışından gelen taleplerin bu defa parti içinden geliyor olması bizim açımızdan oldukça önemli!

Demek ki insanlar beklemekten bıkıp usandılar ve artık tatminkar icraat bekliyorlar!

AKP Kurucular Kurulu üyesi Fatma Ünsal bu çıkışı ne kadar çarpıcı ise Başbakan Erdoğan'ın ona verdiği cevap olarak gazetelerde yer alan ifadeler de bize o kadar çarpıcı geldi!

Zira bu cevapta Başbakan Erdoğan'ı savunmaya geçmiş daha doğrusu köşeye sıkışmış bir pozisyonda gördük! Cevapta hem savunma var, hem acz itirafı var, hem de kendisine rest çeken bir partiliye kapıyı gösterme var!

Önce Başbakan'ın verdiği cevap olarak gazetelerde yer alan rivayeti birlikte okuyalım:

"İnsaf, samimiyetimizi sorgulamayın! Her şeyin bir zamanı var! Çocuk bile dokuz ay on günde oluyor! Üniversitelerdeki sorunu bile çözemedik! Nelerle karşılaştığımızı biliyorsunuz! Siyasi tercihinizi değiştirirseniz sizin adınıza üzülürüm. Sizin bileceğiniz iş!"

Kurucular Kurulu üyesi Fatma Ünsal ile Başbakan Erdoğan arasında gerçekten böyle bir konuşma geçmiş midir bilemiyoruz!

Şayet gazetelerde yer alan haberler birebir gerçeği yansıtıyorsa AKP Genel Başkanı Erdoğan açısından savunma dolayısıyla köşeye sıkışma dönemi başlamış demekten başka çare yok!

Kurucular Kurulu üyesi Fatma Ünsal başörtülü hanımların Meclis'e giremediklerinden yakınıyor Başbakan ise bırakın Meclis'e girmelerini daha üniversitelerde bile sorunun çözülemediğini itiraf ediyor! Bir partinin sekiz yıllık iktidar döneminde sorunları çözememesi hayra alamet sayılabilir mi? Şartlar ne olursa olsun, iktidarda bulunanların çözüm üretemeyecek duruma düşmeleri insanları bıktırır usandırır!

Ve yeni arayışlar içine sokar!

Sanırız şimdi AKP içinde bu arayışlar başlamış bulunuyor! Başbakan Erdoğan'ın talep sahiplerine "Sizin bileceğiniz iş" diyerek kapıyı göstermesi yerine onların derdine derman olmaya çalışmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. "Madem ki seçme hakkım var seçilme hakkım da olmalı" diyerek yola çıkan ve gerekirse bağımsız aday olmayı göze alan Fatma Ünsal hanıma da bu yolculuğunda başarılar diliyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar