Millî (!) Takım Ne Kadar Millî?

Millî bilinçaltımızda yer eden ve asla birlikte düşünemeyeceğimiz bazı kavramlar  vardır. Ateş ve barut, domuz ve post, müslüman mahallesi ve salyangoz bu tür kavramlarla ilgili akla ilk gelenlerdir.

Bir de millî bilinçaltımız yanında evrensel bazda da genel kabul görmüş, dünyanın neresine giderseniz gidin asla beraber düşünülemeyecek kavramlar vardır.

Bu kavramların belki de zihinlerde ilk canlananı; spor ve alkoldür.

Biracı Millî (!) Sponsor…

Şimdi size, bir spor kulübünün sponsoru, biracı bir firma desek ne düşünürsünüz?

-“Olur mu öyle şey canım?” deyişlerinizi duyar gibi oluyorum. Ama gelin görün ki; bir spor (!) kulübünün, hem de millî (!) bir spor kulübünün sponsoru, biracı bir firma.

Sözümona, Türk Millî (!) Futbol Takımı’ ndan bahsediyoruz.

Futbolcusundan, teknik patronuna; malzemecisinden, sponsorlarına kadar her şeyiyle örnek olması gereken bir millî takımın sponsorunun biracı olması düşündürücü ve kaygı vericidir.

Ülkemiz insan kaynağının büyük bir bölümünü gençlerin oluşturduğu ve  bu gençlerin de futbola ne kadar ilgi duyduğu düşünüldüğünde kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuz gayet açıktır.

Biracı bir firmayla sponsorluk anlaşması yapan Türk Futbol Federasyonu,  hangi akla hizmet etmektedir?

“Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” parolası gereği bu iğrenç sponsorluk anlaşmasına imza atan T.F.F hakkında neler düşünmeliyiz? Yoksa T.F.F.,  bedenleri uyuşmuş, zihinleri uyuşmuş bir gençlik  mi hedeflemektedir?

Mantıklı bir izahını  bulamadığımız bu sorulara yetkili ağızlardan cevap bekliyor ve bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.

Millî Takım her haliyle örnek olmalıdır.

Millî kadronun oluşmasında karar merciinde bulunanların çok dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle antrenör ve futbolcu seçiminde ehliyet ve kabiliyetin yanında, milletimizi ve millî değerlerimizi en güzel şekilde temsil edebilecek isimler belirlenmelidir.

Kasım kasım kasılarak, ben yaptım oldu edasında kibirinden yanına yaklaşılmayan  bir teknik patronun, her pozisyonda objektiflere doğru sümkürenlerin,  80 milyonluk ülkede futbolcu kıtlığı varmış gibi Brezilya’ dan ithal edilenlerin, her düdükte hakemin etrafına itiraz için uçuşan futbolcuların millî takım bünyesinde barındırılmaması gerekmektedir.

Aksi takdirde ehliyetsiz ve temsil yeteneğinden uzak bu isimlerin ülkemizin imajına vereceği zararların telafisi mümkün olmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum