Muhatabı Ortadan Kaldırmak

Hayatın içinde olayları en güzeliyle yaşadığını fark edebilmek, olayları değil olaylar arkasındaki sır perdesini analiz edebilmek asıl olan.

İnsanız, sosyal varlıklarız,  insanlarla ilişkiler içindeyiz. İşte insanlarla olan o ilişkiler içinde bizi aşağıdan yukarıya çekecek tek bir şey var oda “olaylarda muhatabı ortadan kaldırmak”.

Çünkü olaylar hiçbir zaman değişmeyecek. İnsanlardan bizim istediğimiz zamanda ve istediğimiz şekilde değişmelerini beklemek mutsuz olmanın nedenlerinden biri. Onlar kendi değişim süreçlerini kendileri yaşayacaklar, belki nefsanî yaşayacaklar biz onlarla yaşarken bütün bunları görmeye devam edeceğiz çünkü herkesin nefsini arındırma süreci var.

Biz onlara o süreci tanıyalım ki Rabb’imiz de bize o süreci tanısın. Bize o süreci tanısın ki bizi kendi zatını dileyenlerden eylesin.

Unutmayın! Sizde bizimle bu yolculuğa çıktıysanız sizde bu değişimi arayanlardansınız.

Değişimin anahtarı başkalarını değiştirmekte değil kendimizi değiştirmekte, kendi bakış açımızı değiştirmekte. Düşünceleriniz değiştiğinde olayların bir hükmü kalmayacak.

Her yaşadığınız olay Allah’ın size bir mesajı. Allah’ın sizi üzerinden atlamanız ve daha yukarı çıkmanız için oluşturduğu bir zemin. Sizi daha iyi pişmiş lezzetli bir yemeğe dönüşebilin, çok daha lezzetli olabilin diye oluşturduğu bir zemin.

Tatlı dilli, güler yüzlü, insanlarla daha iyi iletişim kurabilen mutlu bir insana dönüşebilmeniz için etrafımızdaki herkes de bunun sadece bir aracı.

İşte o hayat tiyatrosunda başrolde hep siz varsınız diğerleri yönetmenin size yolladıkları ve sadece replikleri söylüyorlar.

Sadece durun ve düşünün! Yönetmen, benim şu anda nasıl bir oyun sergilememi istiyor?

Rabb’inizin sizden istediği etrafınıza mutluluk sevgi ve güven vermek, siz bunu verebilirseniz size geri dönecek olanda budur.

Başarı ve Mutluluk Stratejileri Uzmanı

Bilgi ve Yaşam Danışmanı

Yüksek Mühendis, Burcu TUĞAÇ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum