OBAMA ÖLDÜRÜYORDU TRUMP DÖNDÜRÜYOR

        Hangisi daha büyük suç? Bir insanı Öldürmek mi yoksa onu bir ülkeye kabul etmemek mi? Dünya aslında bunu tartışıyor bu günlerde. Çağdaş! Demokrat! Aydın! İlerici! beyaz yakalı! Demokratların başkanı Obama zamanında ABD,  Afganistan’da, Irak’ta, Somali’de, Suriye’de… Milyonlarca Müslümanın kanına girdi. Mısırda ki darbeyi gerçekleştirdi. İsrail’in Filistinlileri katletmesine, Rusya’nın Kırımı ilhakına (her başkan gibi) sessiz kaldı. Bu katliamlara ne dünyadan protesto sesi yükseldi ne de ABD’den. Ne olduysa ABD ye Trump başkan olunca oldu. Conilerin insanlığı tuttu birden. Neymiş efendim Trump 7 İslam ülkesinden gelecek göçmenlere vize koymuş!Neymiş efendim Müslümanlarda ABD ye gidebilmeliymiş! Bir Müslüman olarak aslında benimde bu görüşlere katılıp destek vermem lazım. Lakin işin içinde iş var. Trump, sadece (şimdilik ilerde neler olacak bilmiyoruz) “7 ülkeden gelecek Müslümanlara 3 aylığına gelmeyin…” diyor. Obama zamanında ise ABD yukarda saydığım ülkelerde yaşayan Müslümanları kendi ülkelerinde katletmişti. O zaman niye dünyadan ve ABD den bir tek ses çıkmamıştı???

                                                    Trump ABD’ nin Gerçek Yüzünü Gösterecek

       Trump dünya için bir nimet, Niçin? O’nun sayesinde Dünya (inşallah) ABD’nin gerçek yüzünü görecek. Bunun önemi ne? Çünkü ABD’ yi tanımak, dünyayı idare eden ( etmeye çalışan) bu acımasız ruhlu kovboyları tanımaktır. Trump başkan seçilmeseydi dünya sisteminin sahibi olan ABD deki güçlü, varlıklı kişiler ile onların kontrol ettiği başta basın kuruluşları olmak üzere birçok kurumun işlevi ve sahte yüzleri tartışmaya açılmayacaktı. Trump’ı sevmeyen, sevemeyen müesses nizam sahipleri ile Trump arasında geçecek iç savaş/mücadele, (Allah’ın izni ile) başta ABD halkı olmak üzere tüm dünyaya kandan, zulümden, gözyaşından, fakirlikten haksızlıktan başka hiç bir şey vermeyen kapitalist, emperyalist, zalim kan emici ABD sistemini teşhir edecek. 

                                                               ABD Yİ BİRAZ TANISAK…
         ABD’ yi bizler ve dünya Hollywood filmlerinden tanıyoruz. Gerçeklerden uzak sinema sahneleri ile dünyayı çok iyi kandıran ABD, aslında bir zulüm ve haksızlıklar diyarı. Zaten ABD’ nin temelinde kan ve göz yaşı vardır. Aztekleri, İnkaları, Mayaları, Kızılderilileri dünya sahnesinden silen bir devletten ve onun halkından zulümden başka ne beklnebilri ki? Dünyanın en borçlu ülkesi olan ABD karşılıksız para basarak tüm dünyaya karşı bir haksız rekabet oluşturuyor. ABD de bu gün yaklaşık 50 milyon insan aşevinden yemek yiyor. ABD deki Evsizlerin oranı dünya ortalamasından yüksek. Bu ülkede silahlı saldırılarda  ölenlerin sayısı her yıl artıyor. (2015 te 35 bine yakın ABD li, silahlı saldırı sonucu öldü.)  ABD de Binlerce gazi bile evsiz. Birçok eyaletin arka sokakları tamamen çetelerin egemenliğinde. 
                                                      ABD’ nin İnsana Bakış Açısı
        Zengin, fakir, güçlü zayıf, iyi, kötü… Bunlara ABD’ nin bakış açısı İslam’ınkine taban tabana zıttır. Bizim kitabımız Kuranda her şeyin (gücün, kuvvetin, zamanın, mekânın, dünyanın, ahiretin…) sahibi olarak Yaratan Allah gösterilir. Bu baptan olmak üzere zenginlik de fakirlik de Allah’ın verdiği bir nimet veya külfettir. Amerika da ise bu işe bakış açısı çok farklıdır: Amerika'da en zengininden aç ölen insanına kadar herkeste aynı düşünce hakimdir: Sefilliğin sebebi kişinin tembelliğinden, tutumsuzluğundan, uyuşukluğundandır. Fukara "kaybedendir." Bu "kaybeden" aşağılık ve değersiz olarak görülür ve nitelenir. "Kaybeden" de kendini ve kendi gibilerini aşağılık ve değersiz görür. Bu yanlış ve sahte düşünce sadece ABD içinde kalmaz. ABD dünyadaki tüm fakir ve yoksul ülkelere de aynı gözle bakar. Bu sebepten ötürü, ABD geri kalmış ülkelere yapılan saldırıları normal, gariban milletleri öldürmeyi ise meşru görür. Bu his Amerikan insanının içine o denli işlemiştir ki, örneğin gençler ihtiyar bir kadını veya güçsüz birini soyarken en küçük bir acıma, hissi duymazlar, tam aksine "kendini koruyamadığı" için soydukları kişiyi aşağılık ve değersiz biri olarak görürler. ABD felsefesine göre "Zengin iyidir, güzeldir, gıptayla bakılandır, çok çalışıp kazanmış" olandır. Aynı düşünceyi dünya milletleri içinde uygulayan ABD lilere göre geri ve fakir milletler aşağılık geri öldürülmesinde mahzur olmayan milletlerdir. Biz Müslümanların kültürünün temelini oluşturan Kuranımızda ise zenginlik ve fakirlik Allah’ın bir imtihanı olarak anlatılır.(Sebe 36- Onlara de ki; "Hiç kuşkusuz, Rabb'im dilediğine bol servet verir ve dilediğinin rızkını kısar. Fakat insanların çoğu bu gerçeği bilmezler. “İslam toplumunda ABD nin zıddına zenginliği ile övünen bir insan dışlanır, aşağılanır. 

                                               ABD Hep Aynı ABD Ha Obama Ha Trump Ha Bush...
       ABD’deki gösteriler tam bir komedi. Niçin? Çünkü bu gösterilerin nedeni 7 İslam ülkesinden gelecek mültecileri ABD ye sokmama kararı. Şu garabete bakar mısınız? Trump mülteciler almıyor diye başta ABD olmak üzere tüm dünyadaki göstericiler ayağa kalkıyor. Halbuki ABD, sürekli başka ülkeleri bombalayan, oralarda yaşayan insanları çocuk, bebek, kadın ayırt etmeden katleden bir devlet. Coniler 2. Dünya savaşında Japonya ve Almanya’da milyonlarca kişinin kanına girdi. Vietnam’daki katliamları da unutulacak gibi değil. Ve en son Afganistan’da 3 milyon, Irak’ta 1,5 milyon, Suriye’de 500 bin insanın ölümünün altında ABD nin parmağı vardır. Önceki başkanlar dünyada Milyonlarca insanı, çocuğu, bebeği katlederken ses çıkarmayanlar şimdi “TRUMP mültecileri kabul etmiyor, kadınları aşağılıyor…” diye ciyaklıyorlar. Bu ne büyük tezat!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.