Oğuz Hoca'ya TEKKE'yi sordum

A milli Futbol TAKIMIMIZ ABD'de  hazrlık maçı yapmak üzere Atlas Okyanusu'nu aşarak bu kıyıya geldi. Bendeniz foto muhabiri arkadaşlarm Emrullah Büyükaslan ve Serhat Özçiçek ile birlikte ABD'nin belki de en modern stadı olan New Jersey'deki RedBull Stadına gittik.

Stad tek kelimeyle muhteşemdi. Zira saha kenarında o kadar az bir boşluk varki; kendinizi sahanın içinde zannediyorsunuz maçı izlerken.

Milli TAKIMIMIZ özellikle ilk yarıda ve ikinci yarının ilk 30 dakikasında deyim yerindeyse rakibi Çek Cumhuriyetini sürklase etti. Gerçi Çekler'de başta M. Baros olmak üzere 10 tane as oyuncunun olmadığını öğrendim. Milli TAKIMIMIZ liglerin henüz bittiği ve yorucu bir yolculuktan sonra üstelik gündüz vaktinde bu performansı göstermesi gerçekten takdire şayandı.

30922_399207937835_522352835_4086659_5632024_n.20100525170647..jpg

Her tarafı kapalı stadda ise 16 bin Türk Çılgınca millilerimizi destekliyordu. Devre arasında Çek  gazetecilere tribünlerde neden hiç Çek seyirci yok dediğimde; ABD'de fazla Çek'in olmadığını ve yarı şaka yarı ciddi biz ABD'yi sevmeyiz dedi.

Ekibimizde en çok dikatimi çeken sol bek Çaglar Birinci oldu. Trabzonspor'un bu transferi yapması bence elzem. Böylece Abdullah Ercan'dan sonra sol bek sorununu çözmüş olurlar. Şenol Güneş'i  Çarşamba günkü Kuzey İrlanda maçında görebilirsem bizzat kendisine söyleyeceğim. Arda için ise söylenecek tek söz ALLAH NAZARDAN SAKLASIN olmalı.

Guus Hiddink maçı tribünlerden izledi. TAKIMIMIZI antrenör Oğuz Çetin yönetti. İkinci yarıda birçok oyuncuya şans verdi öyle tahmin ediyorumki Çaramba günkü Kuzey İrlanda ve C.tesi günkü ABD maçında da oynamayan oyunculara yer verecektir.

Maçtan sonra yapılan BASIN TOPLANTISINDa Oğuz Hoca'ya aynen şu soruyu sordum. Sayın Çetin, spekülasyonlara meydan son vermek için soruyorum. Yurt dışında şampiyonluk yasamış en başarılı iki oyuncumuz olan Fatih TEKKE ve Gökdeniz KARADENİZ niçin Milli TAKIMA alımmıyorlar? Gerçek nedeni açıklarsanız çok memnun olurum.

Oğuz Hoca'nın verdiği cevap ta aynen şöyle oldu. Milli TAKIMIMIZ'ın ABD kamp için açıklanan 35 kişilik kadroda yer alamayan oyuncularımızın nedenleri açıkklanmıştır. Basını takip ederseniz bu nedenleri de görürsünüz.

Şenol Güneş'ten sonra Türk futbolünün en efendi oyuncusu olan Oğuz Çetin'den böyle bir eyyamcı cevap beklemiyordum. Anlaşılan Çetin'de modaya uymuş ne diyelim.

Biz yine de Milli Takımımıza başarılar dileyelim. Ancak lig şampiyonu Bursapsor ve kupa fatihi Trabzonspor'dan hiç bir oyuncunun ilk 11 de olmamaması dikkate şayan değil midir?

oguz-ile.20100525170712..jpg

emre-ile.20100525170758..jpg

ABD'de İnternet'in gücü

Sevgili okuyucular,

Türkiye'de internet medyası hala üvey evlat muamelesi görürken; ABD'de biz habername.com olarak milli takımımızın bu önemli maçında staddaki yerimizi foto muhabiri arkadaşlarım Emrullah Büyükaslan ve Serhat Özçiçek ile birlikte hemde üç kişi olarak aldık. Birgün Türkiye'de de internet medyası üvey evlat olmaktan kurtulur diyor karşı kıyıdan hepinize selamlarımızı gönderiyoruz.

www.kemalbozkurt.com.tr

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum