A.Kerim KARAAĞAÇ

A.Kerim KARAAĞAÇ

O’NU MÜSLÜMAN ZANNEDİYORDUNUZ DEĞİL Mİ?

O’NU MÜSLÜMAN ZANNEDİYORDUNUZ DEĞİL Mİ?

Bakınız, her yaptığım işi, hayatın her vechesini araştırmaya çalışan birisiyim. Yani, hiç bir şeye körü körüne inanmam, mutlaka araştırırım. Yıllarımı verdim bu Ata… meselesine ve bu hususta yüzlerce kaynağa ulaştım. Ben kimseye yok yere çamur atamam, Allah’tan korkarım.

Sizlerin bu hususta bir araştırmanız oldu mu bilmiyorum? Yoksa, geleneksel, babadan, çevreden duymalarla mı hareket ediyorsunuz?

Aşağıya Atatürk ile ilgili elimdeki belgelerden bir kaç tane aldım, bunlar onun sözleri.     

O’nun kabullenmeyip, reddettiği, ayaklar altına aldığı, yok etmek için elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştığı din, benim başımın tacı, yaratılışımın sırrı, dünya ve AHİRET’imin aydınlığıdır. Aşağıda parantez içindeki cümleler O’na aittir.

''Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum” (Kaynak: Andrew Mango, Atatürk Syf.447 )

Aslında bu cümlesi bile yeter, dini yok etmek için tarih boyunca hiç bir yerde görülmemiş harf inkılâbı, kılık kıyafet ve nice inkılâp adı altında İslâm’a olan düşmanlığını anlatmaya.

“Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar. Onun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız.”
Kaynak:İstanbul, Tekin Yayınevi, 1990, s 83-84.

“Kaza ve kader tabirleri Arapça'dır, Türkleri alakadar etmez.” M. Kemal
Kaynak: Prof. İlkan Arsel, Teokratik Devlet Anlayışından Laik

Devlet Anlayışına
“Ahlaksız bir Arap’ın dini görüşlerinden oluşan İslâm artık ölmüştür. Belki çöldeki göçebe kabilelerine uygun olmuş olabilir. Ama,  gelişmekte olan modern bir ülke için değil… Dine ihtiyaç duyan bir yönetici korkaktır. Hiç bir korkak, yönetici olmamalıdır.”

            KAYNAK: Grey Wolf, Mustafa Kemal, An Intimate Study of…..  Sayfa 241, 1934

Yukarıda Ahlaksız bir arap dediği Peygamber’imiz(sav) dir.

"Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an diyorlar. İslam ananesinde bu ayetlerin Muhammed'e Cebrail adında bir melek vasıtasıyla Allah tarafından vahiy, yani ilham edildiği kabul olunuyor. Muhammed birdenbire Allah'ın Resulüyüm diyerek ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve iptidai ve islaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları islah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur."

"Din denilen şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir. Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır."
- Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı

İstenirse, kaynakları ile birlikte yüzlerce, dini aşağılayan, hakaret eden sözlerini gönderebilirim.

Müslüman’ım deyip de, bu kadar basit araştırma içinde olmadan, her şeyi duyduğu gibi kabullenenlere yazıklar olsun. Rabbim anlayış, idrak nasip eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum