Patrick Müslümanları kabul etti

 

Amerikanın şu andaki tek ve tarihteki 5. siyahi valisi olan Massacchusetts (MA) Valisi Deval Patrick sıradışılığına devam ediyor. Göreve geldiği günden beri birçok radikal karara  imza atan Deval Patrick Cuma günü Massacchusett'eki Müslüman liderleri Valilik binasında kabul etti.

 

İki saate yakın süren toplantıdan her iki tarafta çok memnun ayrıldılar. Toplantıyı MDLM (Muslim Democratic Leadership of Massacchusetts) organize etmişti. 40 kişilik müslüman temsilcileri arasında Bosnalı, Arap, İran, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Afrikalı olmak üzere hemen her değişik milletten katılımcılar vardı.

 

Aralarında MDLM üyesi ve habername Genel yayın Yönetmeni Kemal Bozkurt ile birlikte 4 Türkte MA Vailisinin misafiriydiler. Kemal Bozkurt vali Deval Patrick'e Türkiye'yi kasdederek islam ülkeleriyle özel ticarat ve ABD'ye gelecek öğrenciler için kolaylık sağlanmasına yönelik iki soru sordu. Yine başarılı işadamlarımızdan Sefer Özdemir Ermeni Meselesini ve Boston'da yapılmakta olan sözde Ermeni soykırım anıtın durdurulmasını ve ayrıca MA'deki devlet okullarında Ermeni-Türk meselesinde tek taraflı eğitim verilmemesini belirtti.

 

Toplantıya katılan diğer iki Türk ise Salem State College'de öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Yatın ve Selimiye Camii Başkanı Aslan Kartallı idi.

 

En çok dikkatimi çeken hadise ise aralarında sarıklı cüppeli 4 İmamında bulunduğu müslüman temsilcilerinin bayan üyelerinin kiminin başı açık, kiminin ise kapalıydı. Erkek katılımcıların ise kimisi kravatlı, kimisi sakallı, kimisi sakallsız tam bir mozaik oluşturulmuştu.

 

Aklıma meşhur 28 Şubat'ın en önemli gerekçelerinden olan zamanın başbakanı Erbakan'ın başbakanlık binasında din adamlarına verdiği ve arkasında kıyametler kopan iftar yemeği geldi.

 

Kendi kendime ey yüce rabbim bir Türkiyeye bak bir de Amerikaya. Amerikanın en entellektüel eyaleti olan Harvard ve MİT üniversitelerinin bulunduğu MA eyaletinin Hristiyan zenci valisi müslümanları makamında kabul ediyor ve konuşmasına SELAMUNALEYKÜM diyerek başlıyor, ayrıca burası sizin eviniz her zaman gelin ve bize önerilerinizi, tavsiyelerinizi getirin diyor. Heyhat %99.99 u müslüman olan Türkiyede ise bir başbakan din adamlarına iftar verdi diye ömür boyu siyasetten men ediliyor.

 

Toplantıda en çok dikkatimi çeken diğer bir hususta MA'in en eski imamlarından olan Abdullah Farooq Valiye sizin için ne yapabiliriz sorusuna Valinin benim için DUA EDİN demesiydi.

 

Toplantıdan sonra görüştüğüm müslüman liderler memnuniyetlerini belirterek bu toplantıyı organize eden MDLM'e ve kendilerini kabul eden valiye çok teşekkür ettiklerini belirttiler.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum