Rüzgârdan, fırtınaya

Ne diyordu Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, "Hayat iman ve cihat'tan ibarettir"... Milli Görüş, bir idealdir... Milli Görüş, dik duruşun, vakarın, onurun, ferasetin, dirayetin, basiretin adıdır. Milli Görüş, bu ülkeyi sevmenin, bu ülke için taş üstüne taş koyma iradesinin, bu ülke insanının daha mutlu, daha huzurlu, daha refah, insan hak ve hürriyetleri açısından batılı standartların bile üzerinde haklara sahip olabilmesini savunmanın adıdır. Milli Görüş, bir sevdadır... Milli Görüş, Hakk'ı üstün tutmaktır... Milli Görüş, "Gücün haklı olduğu" sisteme karşı çıkan, "Hakk'ın üstün olduğu" sistemi hayata hakim kılmanın adıdır.

Milli Görüş'ün 40 yıllık siyasi geçmişine damga vuran siyasi partiler, bu ülkenin tarihten kaynaklanan lider ülke konumunu, beynelmilel arenada hissettirmek, dünya gücü olabilmek ve insanını da dünyanın en onurlu, vakarlı bireyi haline getirmek için çabalamışlardır. MNP, MSP, Refah, Fazilet, Saadet... Milli Görüş, siyasetin kirlendiği, siyasetin kısır çekişmelere sahne olduğu, siyasetin insanlar arasına kin ve nifak tohumları ekerek prim yapmaya çalıştığı düzlemin dışında bir anlayışın temsilcisidir.

Hakim paradigma, her dönemde "sistemi kökten" değiştirme idealinde olan Milli Görüş partilerine karşı refleksler geliştirmiş, kendini korumaya almış ve bu hak davayı kesintiye uğratmak için her yolu denemiştir.

Buna rağmen, Milli Görüş'ün siyasi partileri aynı azim, aynı irade, aynı dirayetle daha da güçlenerek yoluna devam etmiştir.

Saadet Partisi'nin önümüzdeki Pazar günü "Kongre'den iktidara" sloganlı büyük kongresi yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, yapılacak olan kongrenin niteliği ve önemiyle ilgili olarak gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemizin yazar ve mutfak ekibinin hazır bulunduğu toplantıda, hem güncel siyasi gelişmeleri yorumladı, hem de kongreden sonra ortaya konulacak yol haritasıyla ilgili teknik ipuçları verdi.

Saadet Lideri Numan Kurtulmuş, Türkiye'de siyasetin son dönemde "kısır çekişmelere" kurban edildiğini belirterek, "Saadet Partisi, bu bağlamda siyaset okyanusunda herkesin sığınabileceği bir güvenli liman olacaktır" değerlendirmesinde bulunuyor. Nitekim, bunun işaretleri alınmış ve farklı siyasi partilerden binlerce kişi, söylemleriyle, eylemleriyle, duruşuyla, ortaya koyduğu farklı siyasi profille Saadet Partisi'ne yönelip, kayıt olmuşlar. Kurtulmuş, önümüzdeki dönemde ortaya koydukları bu farklı perspektifle, artık "tek tek" değil, her siyasi partiden "çuvalla" oy beklediklerinin müjdesini de veriyor.

Kongreler, siyasi partiler için heyecan fırtınalarıdır... Beyin fırtınalarıdır... Kongrede arkaya alınacak rüzgarla, halkın gönlünde yer bulabilir, halkın gözünde artık "oy atılabilecek" bir siyasi parti kimliğine kavuşabilirsiniz.

Kongreler, partilerin vizyonunu, misyonunu, yol haritasını ayarlayacakları, insanlara söyleyecekleri sözleri yeniden gözden geçirecekleri, bir dönem sonrası için ortaya koyacakları stratejileri belirleyecekleri "gelecek planlama" adresleridir.

Bir önceki kongreden beri duyulan heyecanı, oluşan rüzgarı çok yakından takip ediyoruz. Artık bu rüzgarı, fırtınaya, hatta borana çevirme vakti gelmiştir... Siyasetin birilerince kaos ortamına sürüklendiği bu kritik dönemde Saadet Partisi'nin ve Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un farkını hissettireceği yeni bir dönem geliyor. Bunu hissediyoruz!

Not: Yıllık iznimi kullanmak üzere, yaklaşık 20 gün bu köşede olamayacağım. Hepinizi Allah'a (c.c.) emanet ediyorum. (N.O)

Önceki ve Sonraki Yazılar