Sav(şak)(lar)

 
Çok iyi hatırlıyorum, daha ilkokul çağlarındayken babamın bir iş arkadaşı vardı. Yaşı geçkin Ermeni asıllı adını Madam olarak bildiğim bir kadıncağız. Tek başına yaşardı. Bazen içi daraldığı zaman bizim eve telefon açar ve babamdan “sizin dualarınız güzel, sizin dualarınızdan Arapça olanlarını bana ezberletir misin?” derdi. Babam da bildiği duaları okuturdu.
 
Kocamustafapaşa'da oturduğumuz için orada gayrimüslimler çoktu. Ama o gayrimüslimler biz Müslümanlar'ın dinlerine saygı gösterirlerdi. Çünkü, onlarda Osmanlılar'dan kalma adetleriydi. Ama daha sonra başka sebeplerden dolayı bir kısmı asimile olduysa da bizimle birlikte komşuluk yapanlar ezan okunduğu zaman müziğin sesini kısarlar, Ramazan ayında dışarıda yemek yemezlerdi.
 
Hal böyleyken bizden olmayan birileri bizim inançlarımıza saygı göstermesine rağmen bazı Savşaklar Müslüman'ım diye geçinmelerine rağmen Gazi Mustafa Kemal'i yüce insan Efendimiz Hz. Muhammed'le (SAV) denk tutmaktadır. Ne büyük garabet ki, hiç inci ile yakut eşdeğerde tutulur mu? Ama savşak kafalılar böyle bir gaflet ve ihanet içinde bulunuyorlar. Herkesin değeri vardır, tartışılmaz ama Peygamberlerin değeri ve bilhassa tüm peygamberlerden de üstün olan Hz. Muhammed'in (SAV) üstünlüğü hiçbir zaman tartışılamaz.
 
O'nun için alemler yaratılmış olmasına rağmen içimizdeki savşaklar sanki kırk yıllık ahbabıymış gibi direkt Muhammet diye hitap etmesi, alaycı konuşması ve Müslümanlar'ın hac gibi güzel bir ibadetini tiye alması, bunların ne kadar halktan uzak, ne kadar bencil, ne kadar saygısız, ne kadar zalim ve ne kadar akıl yoksunu insan olduklarını göstermektedir.
 
Sonra vatandaşın karşısına geçip de oy tüccarlığı kadar saçma bir şey yok. Sen benim dinime söveceksin, sonra benim peşimde oy diye dolaşacaksın. Geçin bunları Sayın Savşaklar. Sen önce halkının değerlerine değer ver ve ondan sonra oy isteme cüreti göster.
 
Artık kendisiyle dalga geçilen 80'lik amcam da (ve onun gibiler de) bunların ne olduklarını anlamıştır. Sittin sene geçse de bunlar gerçek demokrasiyle iktidara geçemezler. Ancak, masa başı oyunu ve türlü düzenbazlıklarla kendi borularını öttürmeye çalışırlar.
 
Allah, halkımıza uyanıklık versin de böyle Savşaklar'ın maskarası olmasınlar...
 
Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.