Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

SEÇİME BEŞ KALA

SEÇİME BEŞ KALA

Yeni bir seçimi geride bıraktık.

Bazıları üzüldü, bazıları sevinemedi.

Ancak çakma kazanan oldu, gerçek kaybeden oldu.

Kaybedenler neden kaybettiğini sorgulamak, ülkeye nasıl faydalı olacağımı halkıma anlatıp yakın olan yerel seçim de kaybedenler kulübünde yer almamak yerine koltuk kavgasına girdi.

Bazıları da, halkın anlayamadığı, kendine oy verenlerin bile çözemediği bir kavgaya giriştiler.

Seçimi kazanıp ta sevinemeyen kesim de hala neden seçimi kazandığını ama neden oylarının düştüğünü bile anlamış değil.

Liderinin o kadar çalışmasına, bıkmadan usanmadan koşuşturmasına, tüm eforunu halkına ve ülkesine harcamasına rağmen maalesef liderin altındaki yönetici kesim liderinin estirdiği rüzgâra kendini kaptırmış, kendi rüzgârı zannetmekte.

Halkın, çalışanın, emeklinin, taşerondan alıp çakma kadroyla oyaladığı çalışanının sesini yukarıya iletmeyerek yaklaşan yerel seçimde büyük bir darbe almasını iştahla beklemektedir.

Oturdukları koltukların kendi kazanımları olduğunu zannederek, kendilerine oy verenleri ve kendilerine seçimde canla başla çalışanları zamanı gelince hasat ettikleri tarlaları zannetmekteler.

Bu zihniyette gidilirse ciddi hasar alacak (yönetimlerini)gemilerini mavi yolculuğa çıkmış yatları gibi kullanmaktalar.

Resmi kurumlarda taşerondan çakma kadroya geçirdiği işçisine iki kuruş zam vermemek için kendilerini yırtanlar, kendileri için harcamaya geldiğin de rakamları sayfaları taşan israflara imza atmaktalar.

Emekliye ikramiye vererek destek uman sözde siyasetçiler, çakma kadroya geçirdikleri bir milyon insana bir kuruş vermeyerek, gerçek destekçilerini kâğıt gibi buruşturup bir kenara atmıştır.

Halka inmeyi başaramayan, liderinin aldığı oyu kendi çalışması zannederek kendine masal anlatan siyaset insanları önümüzde gelen yerel seçimlerde yaşayacağı yenilgiyi şimdiden görüp gerçek destekçilerine hak ettikleri değeri her şekilde vermedikçe hiçbir şey kazanamaz.

Vesselam

Kalın sağlıcakla…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.