Şehit Yakınlarını Devlet Kadrolarından Uzak Tutun

Başlığım kimilerini incitecek, yazarken benim bile kalbim farklı oluyor. Şu bir gerçek ki en doğru karar bu olacak. Biz toplum olarak çocuklarımızı merhamet üstüne eğitiyoruz bazen bu merhamet duyguları toplumda çatırtılara gebe olabilir.

Buradan şerefli insanları tenzih ediyorum. Şehidini kullanıp insanların duygularını ele geçiren sahtekarlaradır satırlarım.

Gözlemlerim ve yaşadıklarımı sizlere iletmem gerek ki devletimiz zarara uğramasın istiyorum. Devlet kadrolarına kendi hakkı ile gelen insanlar çalışmalı abisinin, eşinin, çocuğunun, babasının vasıtası ile devletin kadrolarında yer almamalarını üstüne basarak buradan İçişleri Bakanlığımıza iletmek istiyorum.

Her şehit ailesi şehidinin şerefini taşıyacak diye bir kaide yoktur.

Şehit yakını gördük mü onlara karşı kendimizi borçlu hissederiz. Devletimiz de bu duygu ile hareket eder. Devlet kadrolarına şehit yakınları adına kadro açar. Sınavsız, kuralsız şehit yakını diye kadrolara alırız.

İnsan o kadar ucuzlaşıyor ki öz evladını, öz ağabeyini, babasını, annesini kullanabiliyor. Duygularımızın esiri olmayı bırakmamız gerek.

Nasıl devletin kadrolarına sızan hainler varsa ilerleyen zamanlarda da yukarda söylediklerim devletimizin başına bela olacağı aşikâr hatta bunların o hainler olmadığını kim söylüyor?

Şehit yakını adına aldığınız devletin kadrolarına yerleştirdiğiniz elemanlar inceleniyor mu?

Bu iş şehit yakını ilede bitmiyor bir zamanlar polis çocuklarına kadro vardı. Şu an var mı bilmiyorum. Bu durum da beni rahatsız ediyordu. İnsanlar hakları ile bir yerlere gelmeli. Emek harcamalı, beynini kullanmalı. Kolay kazanılan kolay kaydedileceğini de bilmeli.

Şu an yazımı okuyan şerefli şehit yakınlarımız olacaktır. Onlar bu durumdan o kadar muzdaripler ki olayı anlamayacaktır. Ama şehidinin sayesinde evi, arabası, yazlığı lüks hayatı olan sahtekârlar beni anlatıyor diyecekler. Ben de bu sahtekarların kadrolarından bir an önce alınıp kadro dışına atılmasını arzu ediyorum.

Bu topraklar kolay kazanılmadı elbette, onların haklarını ailelerinden birilerini kadroya geçirmek ile ödeyemeyiz. Her aile şehidine layık bir aile olmaya da bilir. Bu hususu araştıralım sonra da pişmanlık duymayalım. Ben yandım siz yanmayın diye bir not düşmek istiyorum yazımın sonuna…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum