Siraj Wahhaj

Amerika"da yaşayıpta Siraj Wahhaj ismini duymayanlara gerçekten acımak lazım. Peki kimdir Siraj Wahhaj? Birçoklarının kabul ettiği gibi modern Malcolm X. Veya günümüzüm Malcolm X"i ve onun vekili.

 

Geçen hafta sonu New York Eyaletinin Brooklyn Şehrindeydim. Çoktandır ziyaret etmeyi planladığım İmam Siraj Wahhaj"ın Brooklyn"deki Taqwa Camisini ancak ziyaret edebildim. Kendisi tahmin ettiğim gibi orada yoktu. Zira büyük bir ihtimalle başka bir eyalete konuşmaya gitmişti.

 

Amerika"da bütün cami ve İslamik okullar özel olunca; hepsi bağışlarla ayakta kalıyorlar. Birçoğu da senede bir, bazen iki kez Fundraising Dinner (Bağış Toplama Yemeği) düzenliyorlar. İşte İmam Siraj bu tür programların vazgeçilmez konuşmacısıdır. En az 15 kez dinlediğim İmam Siraj Wahhaj zencilere mahsus Allah vergisi şovmenliklerini bağış toplamada da kullanarak, hem katılanları eğitiyor, hem de neredeyse herkesten bağış toplayabiliyor.

 

19 yaşında İslamla şereflenen İmam Siraj, ömrünü bu davaya adamış bütün Kuzey Amerikayı yaz kış demeden dolaşmaktadır. Yine kendi ifadesiyle 30 yıl önce mezbelelik vaziyetteyken aldıkları şu anki cami binasının o zamanki hali içler acısıymış. Esrarcıların ve her gece silahların gölgesinde yaşayanların olduğu o binayı almaya kimse cesaret edemezken; vizyon sahibi İmam Siraj hem binayı cüzi bir rakama alıyor ve hem de kısa sürede etrafını bütün pisliklerden temizliyor.

 

Doğrusu ilk kez geçen hafta gördüğüm Taqwa Camii'nden müthiş etkilenerek ayrıldım. Yolu Brooklyn ve Atlantic Avenu"ye düşenlere hararetle Taqwa Masjid"ini ziyaret etmelerini tavsiye ederim. İmam Siraj"ı görmek isterseniz mutlaka hafta içinde özellikle de Cuma günü gitmelisiniz. Hem kendisini bizzat görür, hem de unutamayacağınız bir Cuma hutbesi dinlemiş olursunuz. Böylece yıllardır cemaatini uyutan hutbeleri dinlemekten paslanan kulaklarınıza da ziyafet çekmiş olursunuz.

 

Hafta sonu İmam Siraj Wahhaj"ı yerinde görme şansınız sıfır. Zira neredeyse senenin bütün hafta sonlarını bir İslami müessese için dışarıda geçirmektedir.

 

       

 

Kendisinin ifadesiyle 8 çocuğu olan İmam Siraj, bütün çocuklarını hem de ücretli olan İslamic okullarda (İmam Hatip) okutmuş ve okutmaktadır.

 

Özellikle 11 Eylülden sonra daha da meşhur olan İmam Siraj, Malcolm X "in açtığı yolda ABD"de hem ehli sünnet velcemaati güzel bir şekilde temsil etmekte, hem de bataklıkları kurutmak isteyenlere en iyi örneği sunmaktadır

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum