Murat KARAKOYUNLU

Murat KARAKOYUNLU

SON, BİR BAŞLANGIÇ

Gözlerim uzağa bakamaz artık,
Rüyaları gerçeğin çok ötesinde.

Vaz geçtim dünyadan kaldırmam artık
Aşınsa da alnım secde yerinde.

Gönlüme hazanlar değmesin artık,
Baharı yaşarken kış mevsiminde.
Senin sevdalınım ben, yak beni artık,
Kalbim son kez atsın secde yerinde.


Son, bir başlangıç. Bİr aylık arınma deminin sonunda, veda zamanındayız. Şairin son kez atsın kalbim dediği o huzur deminin hücrelerimizi fethettiği kurşuni akşamlar yaşadık. Varoluşumuza mana arayan bütün soruların cevap bulduğu çözüm süreçlerimiz oldu. Her türlü ikilem, tereddüt, şüphe "iman et, kurtul" anahtarı ile ruhumuzun derinliklerine hapsedildi. 

Eteklerindeki rahmeti bir an önce ellerimize bırakmak ister gibi hızlıca gelip geçen günleri bu güzel ayın, yalnızca o günde, o anda, o yaşta, o kişi/ler ile yaşanabilecek tatlar bıraktı damaklarımızda. Her insanın ömründe bir defa mutlaka yaşaması gereken teslimiyet törenleri düzenlendi bazılarımıza. Gani olan Allah (c.c), mükafatını külçe külçe dağıttı kullarına. Dolu dolu günler, saatler yaşadık. Kur'an söz oldu dudaklarımıza, merhamet otağ kurdu yüreklerimize. Şükür, zikir, tekbir kuşattı bedenlerimizi. Oruç, tuttu hepimizi. İftar sofraları sahur telaşelerine bıraktı bir çırpıda yerini. 

Beni kimsecikler okşamaz mâdem;
Öp beni alnımdan, sen öp seccâdem! diyen şairin sözüne kulak kesildik. Kıyamı secdede yakaladı yüreklerimiz. Cömertliğin de sahibi olan Allah, bin ayı, bir geceye değiştirdi. Sen, ben ve biz kurtulalım diye. Bir kere Allah (c.c) diyen bile kazançlı çıktı bu pazardan. Ruhumuza detoks uygulandı. Tazelendik, yenilendik. 
Sonunu başlangıç edindik.

Ölü bedenlerinin resimlerini gördükçe alışageldiğimiz bir durum olmasından korktuğumuz Gazze'li çocuklar da yakmasa yüreklerimizi, göz yaşımız sadece sevince akacaktı. Esfeli safinlerle aramızda fersah fersah mesafeler konulacaktı. Malesef o kısmı bu sene de yarım kaldı.

Gazze'li çocukların da korkuyla değil, umutla beklediği Ramazanlara ulaşmak dileğiyle. 

Ramazan bayramınız bayram olsun.

bize ulaşın:
mkarakoyunlu@hotmail.com.tr

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.