Tutarlı olmak zor iştir!

Tutarlı olmak zor iştir! Ve her babayiğidin harcı değildir! Tutarlı olan kişinin sözü ile eylemi arasında fark yoktur!

Dediği ne ise, yaptığı da odur!

Dediği farklı, yaptığı farklı olan insanda tutarlılık beklemek abesle iştigalden başka bir şey değildir!

Bir yandan "Herkes başımızın tacıdır" denilirken diğer yandan kendileri gibi düşünmeyenlerin "Tasfiyesi" hızlandırılıyor ise tutarlılıktan söz etmek mümkün değildir!

Bir yandan "Kimseyi kategorize etmedik" denilirken diğer yandan farklı görüş beyan edenlere "Görevden alındın" faksları çekiliyorsa kimse yine tutarlılıktan söz edemez!

Ortada bir tutarsızlık var demektir!

Böyle bir tavır sergileyenlere naçizane tavsiyemiz "Ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün" demekten başka bir şey olamaz!

Kapının önünde kamuoyuna "Bizim kimseye kırgınlığımız yok" mesajı verilmeye çalışılırken, kapıların ardında "Bizim yanımızda olmayanları biran evvel tasfiye edelim" fikriyatı hakim oluyorsa kim tutarlılıktan söz edebilir?

Kimse edemez!

Dünya artık çok küçüldü!

Dünyanın bir ucunda yaşanan gelişmeler anında dünyanın her yerinde duyulur ve görülür hale geldi!

Dolayısıyla kimse "Kapının önünde farklı konuşur, kapının ardında farklı hesaplar içine girerim, kimse de bunu çakmaz" anlayışı ile hareket etmemelidir!

Ederse ne olur?

Ne olacak, kapının önünde kamuoyuna verilmeye çalışılan "Kimseye kırgınlığımız yok" mesajı ile kapının ardında sürdürülen "Biran evvel tasfiye" planları hemen çatışır!

Ve tutarsızlık hemen sırıtır!

Çünkü her şey, herkesin gözü önünde cereyan ediyor!

Kimsenin saklı gizli bir şeyler kotarma şansı yok!

Birilerine kırılmışken, hatta birilerinin yaptığını yanına bırakmama kararına varılmışken "kimseyle kırgınlığımız yok" mesajını vermenin bir anlamı yok ki!

Ya da birilerini kapının önüne koyma hazırlıkları tam gaz devam ederken herkesi baş tacı ilan etmenin kime faydası olabilir ki?

Keşke insanlar daha tutarlı olabilseler ve kırgınlıklarını açıkça ifade edebilseler!

Keşke insanlar daha tutarlı olabilseler ve herkesi baş tacı ilan edeceklerine "Biz kendi kadromuz ile çalışacağız" deme açık sözlülüğünü gösterebilseler!

Dedik ya tutarlı olmak zor iş!

Ve her babayiğidin harcı değil!

Tutarsız olmak ise çok daha kolay ve çok daha harcı alem bir şey!

Önceki ve Sonraki Yazılar