UCUBE KADININ AKLI

Biliyorsunuz bizim akıldan yoksun ünlülerimiz gündemden düştükleri zaman tekrar gündeme oturmak için halkın kafasını karıştıracak, ipe sapa gelmez fikirlerini ortaya atarlar. Sonra da ünlerinin arkasına sığınarak medyada boy göstermeye atmaya başlarlar.

 

Bunlardan biri de Avşar kızı denilen ve her zaman aklımda yuva bozan bir kadın imajı oluşturan Hülya Avşar. Uzun süredir gündemde yoktu. Epeydir hep merak içindeydim bu kadıncağız ne zaman ve nasıl gündeme oturmak için yine neler zırvalayacak diye… Bu düşüncem daha birkaç gün önce aklımdan geçiyordu.

 

Tam da Ramazan ayı yaklaşırken öyle bir laf etti ki; din fakiri, bilgi yoksunu, her zaman sapık düşünce ve hareketleriyle ünlenen ucube kadın kendinden beklenen lafı fazlasıyla etti. Öyle bir konuştu ki sanki bir alim edasıyla 'Benim fikrimi sorarsanız; İslami değerlerimizi şimdiden korumaya başlarız. Asıl tehditkâr pozisyonlar yolda geliyor. Size en ufak örnek veriyorum; çok sevgili bir ahbabımın 9 yaşındaki torunu, babaannesine şöyle bir soru sormuş, 'Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor!' İşte bu soru bana da şok!!! Mantıklı gelen bu soru alttan nasıl bir jenerasyon geldiğini size de fark ettiriyor mu? Belki de beni etkileme sebebi, benim de son yıllarda kurban kesmek yerine daha hayırlı olacak bir şeyler yapmayı tercih ediyor olmamdır' demiş.

 

Acaba bu ucube kadına kim dedi fikrini sor diye. Kendini alim zevattan mı sanıyor acaba? Yoksa filozof mu? O ancak 9 yaşındaki çocuğun fikrini baz olarak ortaya böyle deli saçması laflar eder. Kendisinin toplumu yönlendirecek, topluma faydası dokunacak acaba ne gibi yüce fikirleri olmuştur?

 

Onun aklı tabii ki İslam'ı almayacak kadar zır cahil. Ancak, evli bir adamın koynuna girmeyi, canlı yayında yabancı bir erkeğin poposuna şaplatmayı, milyonlarca kişinin önünde bedenini titretmeyi, dulken başka erkeği ayartmayı gibi toplum değerlerine ters düşen eylemler onun aklı alır.

 

Kişi düşüncelerini söylerken hiçbir zaman toplumun değerlerine ters düşmemelidir. Çünkü o toplumu incitmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Acaba, bu kadıncağız Hindistan'da diyebilir miydi;  “inekleri kesmemeyi aklım almıyor?” diye. Tabii ki diyemez. Oranın halkı onu linç edebilir.

 

Ama bizim toplumumuz çok hoşgörülü ve de çok vurdumduymaz olduğundan böyle zavallı insanlara hiçbir tepki göstermiyorlar. Göstermedikleri için bunlar da kendilerini bir şey zannedip orada burada böyle laflar ederek gündeme cuk diye oturuyorlar. Sonra da bunları şak şak diye alkışlıyorlar.

 

Demek ki yeni jenerasyon da yavaştan yavaşa asimile oluyor. Bu konuda en büyük görev ilim ve bilim adamlarına düşüyor. Onlar böyle durumlarda şiddetli bir şekilde tepkilerini göstermek ve toplumu bu konularda bilinçlendirmektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum