Üniversitelerde Kaliteyi Artırma Üzerine Düşünceler:

Üniversitelerde Kaliteyi Artırma Üzerine Düşünceler: 9 Aylık çalışma ve Maaş Yöntemi...
Siirt'te; 22-24 Mayıs tarihleri arasında, Siirt-Southern-Kırıkkale üniversitelerimiz ile ortaklaşa Eğitimsel Liderlik konulu uluslararası bir konferans gerçekleştirdik.
Bu konferans vesilesi ile, ana katılımcıları aşağıda sıraladığım bir çok misafirlerimiz ile fikir teatilerinde bulunduk. Temel mevzu; Türkiye'de yüksek öğretimin kalitesini nasıl artırabiliriz üzerine idi. Bu bağlamda, gerek benim daha önceden sahip olduğum, gerekse bu konferans vesilesi ile edindiğim ve de hemfikir olduğum fikirlerin bazılarını sizler ile paylaşmak isterim. Bundan sonraki bir kaç yazım bu bağlamda olacaktır.
Yüksek öğretimin kalitesini artırmanın formülü çok bileşenli bir denklem gibi; bu bilesenlerden bir tanesi, üniversitelerde görev yapan hocalarımızın motivasyonunu artırma olarak düşünüyoruz. Hocalarımızı kilasik bir devlet memuru statüsünden çıkarmak lazım. Amerika gibi gelişmiş dünya ülkelerinde uygulanan 9 aylık bir çalışma ve maaş sistemi getirmek lazım. 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda yapılacak bir değişiklik ile, hocalarımız 3 aylık yaz döneminde çalışmak ile yükümlü olmayacaklar; maaşta alamayacaklar. Yaz domenindeki 3 aylık sürede maaş almak isteyen hocalarımız, projeler geliştirmek zorunda kalacaklardır. Bu projelerden kendilerine yaz dönemi "maaş" tahsisatı yapacaklardır. Bu şekilde, çalışan ve üreten hocalarımızı ekstra maaş ile ödüllendirmiş oluyoruz. Diğer hocalarımızı da bu yönde motive etmiş oluruz.
Programa; ÖSYM Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ercan Oztemel, Üniversiteler Arası Kurul Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Muhittin Ataman, AK Parti Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin Aktay, Anayasa eski raportorumuz Prof. Dr. Osman Can, Artvin Çoruh Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Duman, Kırıkkale Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Siirt Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman, Southern ana kampus Rektörümüz Dr. James Llorens, Southern Law Center Rektörümüz Dr. Freddie Pitcher, Zakat Foundation of America Baskanlarimizdan Murat Köşe, Bursa Gürsu Ziraat Odası Başkanımız Kemal Dönmez, Bursa Şehir Medya Genel Yayın Yönetmenimiz Nezir Asaroğlu ile ilgili üniversitelerin rektör yardımcıları ile yurt dışı ve yurt içinden bir çok dekan ve öğretim üyeleri iştirak etti.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum