World Trade Center/İkiz kuleler

 

İkiz Kuleler’e yapılan saldırının üzerinden 9 yıl geçti. Ve bugün yine 11 Eylül 2010.

Bugün bu haber manşet yapacak. Dünya medyası bunu konuşacak. Her sene olduğu gibi, Müslümanlar suçlanacak. Daha doğrusu Müslüman (!) teröristler. Onlar her sene Müslüman teröristleri yerden yere vurdukları gibi, biz de her sene İslâm´da terörün olmadığını vurgulamaya devam edeceğiz. Ta ki bu olay kapanana kadar. Kapanmaz ise biz de yazmaya devam edeceğiz.

Maalesef 11 Eylül 2001´den sonra İslâm terörü tabiri kullanılmaya başlandı. İslâm adına söylenmedik şeyler kalmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın şu sözlerine bakar mısınız: „İslami terör olmaz; bu kelimeler yan yana gelemeyecek kadar birbirine zıttır birbirine karşıttır“ demiş. Bence çok yerinde bir kelâm etmiş.

Hakiki Müslümanlıkta terör yoktur. Olmayacaktırda. Bu kâide değişmeyecek!

İslâm, bir insanın öldürülmesini küfre denk tutan bir dindir. Savaş esnasında bile masum insanlara dokunamazsınız. Kimse intahar komandosu olamaz. Beline bomba sararak insanlar içine dalıpta kimsenin hayatına kıyamaz. İslâm buna müsaade vermemiştir. Gelecekte de veremeyecektir. Kimse bu fetvayı kendi kafasına göre de değiştiremez, ne Osama Bin Laden, ne de Barack Obama… Kimse…

Kûran-ı Kerimde ifade edilir,  BİR” insanı öldürmenin bütün insanları öldürme gibi olduğu. Kendini 'cihad´ yapıyorum zannedipte insan öldürenler acaba hangi akla hizmet ediyor?

Bir kere Kûr'ân'ı, İslâm'ı bilen, Peygamberimizi örnek alan insanın şiddetten yana olması mümkün değildir. Çünkü şiddet insan fıtratına aykırıdır.

O zaman bunu kimler yapar?

Bunu yapanlar ya Müslüman degildir, ya da kendini Müslüman sananlardır.

Yazımı uzatmak istemiyorum, aslında yazılacak pek birşey de kalmadı.

 Her sene tekrarladığımız gibi bu sene de tekrarlıyoruz;

"İslâm'ın Olduğu Yerde  Şiddet ve Terör Olmaz. Terörün olduğu yerde ise İslâm olmaz“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum