Yerlinin Fendi Yabancıyı Yendi

 

Bursaspor, Trabzonspor'dan sonra yine Trabzonspor’un katkısıyla ikinci devrimi yaparak Türkiye Futbol liginde 5. şampiyon olarak tarihe geçti.

 

Bu şampiyonluk artık tüm dünyada büyük bir sektör haline gelen, milyon dolarlık kulüpleri yöneten yöneticilerimize büyür bir ders olur mu acaba?

 

Gelin bu seneyi kısaca bir analiz edelim.

 

Ertuğrul SAĞLAM

 

Çok mütevazı bir kadrosuyla, kendi oluşturduğu ekibiyle inancı ve kendisine güveniyle olmaz denileni başaran bir Ertuğrul Sağlam. O SAĞLAM ki, bir zamanlar rekor kırılarak transfer olduğu Beşiktaş’tan sıf inançlı olduğu için aniden gözü yaşlı bir şekilde gönderilen, hor ve hakir görülen yiğit Anadolu çocuğu.

 

Aktif futbola son verdikten sonra çalıştırdığı tüm takımlarda zirve yapan ve UEFA’nın da dikkat çektiği Ertuğrul Sağlam’ın bu başarısında sizce en ufak bir şaibe var mı?

 

Ertuğrul Sağlam’ı futbolculuktan sonra teknik direktör olarak ta yine hiç sebep yokken ve takım zirvedeyken istifaya zorlayan Beşiktaş yöneticileri acaba şimdi kına yakıyorlar mıdır?

ertugrul-saglam.jpg

 

Şenol GÜNEŞ

 

Türk futbolünün en büyük başarısını elde ettikten sonra haksızca milli takımdaki görevine son verilen ve emeğinin karşılığı da verilmeyen, aktif futbolculukta da rekoru (en uzun süre gol yemeyen) hala kırılamayan, futbol pofesörü Şenol Güneş; gurbetteki (KORE) başarısından sonra yeniden döndüğü yuvasında kısa sürede inanılmazı başardı.

 

Kupayı kazanarak, hem ezeli rakibi Fenerbahçe’yi finalde yendi ve FB’nin kupa hasretinin devam etmesini sağladı; hem ligin son maçında yine FB’ye karşı beraberlik alarak Bursaspor’un şampiyon olmasını sağladı. Şenol Güneş’ten başka Fenerbahçe’ye bir yılda iki ağır darbe indiren başka kimse var mıdır bilmiyorum.

 

Ayrıca morali bozuk, yıkılmış bir takımı yeniden yapılandırarak; kendisinden tam 23 yıl sonra Trabzonspor kalesinde selefini (Onur) buldu. Öyle gözüküyorki önümüzdeki sene hem milli takıma daha fazla oyuncu gönderecek, hem de Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıyacak.

 

C. DAUM

 

Evet daha önce 3 şampiyonluk (BJK FB) yaşayarak rekor kırdı. Ancak ya son iki kez ve hem de son maçlarda kaşırdığı şampiyonluklara ne demeli? Üstelik kadrosu neredeyse diğer takımların tamamının bütçesine bedel. Peki zamanında Kokain kullandığı için Alman Milli Takımının başına geçmesi hayal olan bu Daum’dan FB veya Türk futbolunun kazanacağı birşey varmı sizce?

 

HİDDİNK

 

Tamam Fatih Terim burnundan kıl aldırmazdı, özellikle sevmediği yazarlara küfre varan ağır hakaretler de ederdi. Ancak milli takımımızı iki defa Avrupa Şampiyonasına götürdü ancak maalesef iki defa da dünya kupasına götüremedi. Ülke olarak Fatih Terim’in en çok maaşına kafayı takmıştık. Peki yerine getirilen HİDDİNK’e verilen para üstelik Terim’inkinin daha da fazla olmasına rağmen neden kimse sesini çıkartmaz.

 

Büyük şaşaa ve ümitlerle milli takımın başına getirilen HİDDİNK, milli takımın ilk kadrosunu açıkladığında bir de gördük kü; aynı tas aynı hamam. Terim’in kadrosunun aynısı neredeyse.

 

Sonuç NET bir şekilde ortadayken; yani yabancı teknik dörektörler yerine yerli hocalarımızın başrısı ortadayken; neden ve niçin bu yabancı hayranlığı hem kulüpler bazında ve hem de milli takım bazında devam ediyor?

Bir de ligimizde onlarca ikinci sınıf yabancı futbolcu cirit atıyor, yurt dışına giden futbolcularımızın sayısı ise şu anda maalesef 3 adet.

Umuyoruzki Bursaspor ve Ertuğrul SAĞLAM’ın bu tarihi başarısı tüm kulüp başkanlarımızın gözlerini açar.

 

Habername olarak biz de BURSASPOR ve Ertuğrul SAĞLAM’ı tebrik ediyor; başarılar diliyoruz.

 

NOT 1; Daha önce ilan ettiğimiz ve bir şanslı okuyucumuzu ABD’e götüreceğimiz yarışma sona ermiştir. Ancak maalesef belirttiğimiz sayıda katılım olmadığından çekiliş gerçekleştirilememiştir. O açıdan başta Salim YILMAZ olmak üzere tüm okuyucularımıza teşekkür ediyor ve bir dahaki çekilişimizde şanslarını denemelerini istiyoruz. (ABD’ye bir kişiyi göndermeye devam edeceğiz. Sadece yeterli katılım bekliyoruz. Hatta bir şanslı okuyucumuzu da UMRE’ye göndermeyi düşünüyoruz.)

 

NOT 2; Aramıza birçok yeni yazar arkadaşımız katıldı. Bir sonraki yazımda kısaca kendilerinden bahsetmek istiyorum. Bugünlük hepsine hoşgeldiniz diyorum.

 

NOT 3; İki yılıdr aynı tasarımla karşınıza çıkıyoruz. Ana sayfamızı değiştirmenin zamanı geldiğini biliyoruz. Bu konuda siz kıymetli okuyucularımızın desteğini bekliyoruz. Sitemizin ana sayfası nasıl olsun? Yeni kategoriler neler olsun? Başka original fikirleriniz varsa lütfen bizimle paylaşın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum