Yitik Kavramlar Sonucu Çıkan Hadiselerin Toplu Değerlendirilmesi

Namus ve şeref üstüne yetiştirilen insanken birden bu iki kavramı ayrı ayrı adlandırdık. Bu da yetmezmiş ayrı cinslere yakıştırdık.

Namuslu kadın, şerefli erkek!

Erkeğin namusunu kollamazken kadının namusunu kollar olduk. Kadının şerefi olmaz dedik, onların eğitim hürriyetini, çalışma hürriyetini ellerinden aldık.

İnsanlara bir mikrofon tutun sorun “namus” nedir diye? Size kadının mahremiyetini dile getirecek ilk önce daha sonra ahlaki boyutu anlatabilir. Oysa namus demek; erkek kadın gözetmeksizin ahlakı tavırları üstünde taşıyan erdemli, dürüst, doğru davranışların bütününe denir. Bu davranışların sonucu da şerefli bir birey haline gelir insan. Namusuyla hareket eden kişiler çevresi tarafından taktir gören başarılı bireylerdir. Şimdi nasıl bu hale geldik onu araştıralım istiyorum.

Kadına namus kelimesini yakıştırıp, erkeğe helal kılan cümleler sarf eden acziyet sahibi kimselerdir. Bu kimselerin değişmesi için de acziyetliklerini kabul görmeleri gerekir.

İran da yaşanan tatsız olaylar da bunun örneklerinden biridir. 22 yaşında ki Mahsa Amani zorunlu başörtüsü yasağına uymadığı gerekçesiyle göz altına alınıp ardından kısa sürede komaya girip hayatını kaybetmesi ile namus kelimesinin kadına yakıştığının kısa örneğidir.

Türkiye de verilecek o kadar çok örnek var ki! Erkek aldatır kadın eşini kabul eder. Kadın yaparsa eğer bitmiştir dönüşü asla olamaz! Oysa ki doğru tektir ikinci şıkkı asla yoktur. Her iki cins için neden yapılmıyor, neden kadınlara özel bir durummuş gibi benimsetiliyor. Bu ahlak dışı olayları normal gösterilmesi uygun değildir.

Bu aralar bir de aldatma çatısı altında sayısız diziler gündem de bilindiği üzere halk olarak dizilere kendimizi kaptıran milletiz. Kurtlar Vadisi sayesinde herkes Polat Alemdar, Memati gibi dolandı cadde, sokakta. Herkes kendi kanunu, kendi ahlakını sergileyecekse eğer gerçekten çok zor durumdayız. Artık bu tür dizileri izlemeyin bu diziler ibretlikten çok imrenmeye dönüşüyor. Yanlış daha cazibeli hale geliyor.

İran da benimsenen Şeriat Hukuku kınanılıyor. Evet çünkü İran da şeriat işlenmiyor. Gerçek şeriat bu işler mi?

Ülkemize gelmesini isterim, kadın tacirlerine, çocuk katillerine, gasp gibi masum insanların canını kimsenin incitmeye, yaşamını ihlal etmeye hakkı yoktur. Daha geçen gün 3 Yaşında bir bebek bir iş yerin de bulunan derin dondurucudan çıktı.

Soruyorum biz hangi dine bağlı bir ülkeyiz?

Hangi sistemle yönetiliyoruz?

Anayasa da neden idam yok!

Neden bu yavrucak canice öldürüldü!

Bu yavrunun cezasını bu dünya da veren olmayacak mı?

İbret olsun bir daha kimseler yapmasın diye bir ceza artık gelmeli!

Hakkını helal et bebeğim, seni ne ailen ne biz insanlık koruyabildik.

Hakkını helal et…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.