Züğürt tesellisi bile olamaz!

Anayasa değişikliği oylamasında parti kapatmasını zorlaştıran maddenin reddedilmesi üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor!

Muhalefet partileri bu gelişmeyi kendi açılarından büyük bir zafer gibi görürken iktidar yanlıları da "bu yenilgiyi nasıl olurda bir galibiyet gibi takdim ederiz" gayretkeşliği içine girmiş durumdalar!

Maddenin reddini "AKP'nin bir taktiği" olarak takdime çalışıyorlar!

Parti kapatma maddesinin reddinin ardından Anayasa Mahkemesi ile ilgili maddenin geçmesi AKP yandaşlarını biraz rahatlattı ama içine düştükleri bunalımdan kendilerini tam kurtarabilmiş gibi gözükmüyorlar!

AKP bu taktikle halkın karşısına geçip "Biz Anayasa'yı değiştirmek istiyorduk ama bakın yine içimize ajan sokarak mani oldular!" demeye çalışıyormuş!

Bu görüşü bir züğürt tesellisi olarak bile göremiyoruz! Züğürt tesellisinden de öteye bir teselli bu!

Bu maddenin reddi AKP taktiği olsaydı, haberi duyduğu zaman AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın suratı öyle asılır mıydı? Bu iddiayı savunanlar gazetelerde, televizyonlarda Erdoğan'ın resmini hiç görmemişler midir?

Adam hem böyle bir taktik geliştirecek hem de taktik başarılı (!) olunca suratı öyle asılacak!

Olacak şey mi?

AKP'nin böyle bir taktiği olsaydı haber AKP Genel Başkanı Erdoğan'a ulaştığı zaman yüzünde hınzırca bir tebessümün oluşması gerekmez miydi?

"Tamam, işte isteğimiz oldu, şimdi istediğimiz gibi at koşturabiliriz" dercesine gülümsemez miydi?

AKP yandaşlarının içine düştüğü durumu anlıyoruz! Kabul etmek gerek ki parti kapatılması ile ilgili maddenin reddedilmesi müthiş bir sükut-u hayal oluşturdu!

Ve bu müthiş sükut-u hayali kamufle edebilmek için şimdi akla hayale sığmaz şeyler söylüyorlar. Yani abesle iştigal etmeleri bu yüzden! Hiç beklemedikleri bir anda, hiç beklemedikleri bir madde de böylesine bir kazık yemiş olmanın şaşkınlığı içindeler! AKP niye böyle bir taktikten yola çıkarak kamuoyunda puan toplamaya çalışsın ki? Daha makul daha mantıklı taktiklerin suyu mu çıktı?

Umarız AKP yandaşlarının içine düştüğü bu savunma sıkıntısına AKP kurmayları düşmezler! Onlar da aynı sıkıntının içine düşüp yenilgiyi böyle hayali savunmalar ile galibiyet gibi gösterme gayretkeşliğine düşerlerse o zaman en büyük hataya imza atmış olurlar! Belki bu yenilgiyi öteki maddelerde tatmış olsalar böylesine abuk-sabuk mazeretler üretmeye kalkışmazlardı!

Parti kapatma gibi kritik bir madde de fire vermiş olmaları belli ki akıllarından başlarından almış! Onun için böylesine züğürt tesellisi bile olmayacak teselliler ile kendi kendilerini rahatlatmaya çalışıyorlar! AKP'li dostlarımıza kendilerini bu tür abuk sabuk teselliler ile aldatmamalarını tavsiye ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar