13 EKİM 2015 KONYA 15 EKİM 2023 KONYA

14 Ekim 2015' te yazdığım yazımın bir bölümünü günün anlam ve önemine binaen tekrar yazıyorum:

TEVAFUKUN BÖYLESİ

Tevafukun böylesine az rastlanır. 13 Ekim 2015'te de Milli takımımız bir kuzey takımı olan (İzlanda) ile ciddi bir maç yapmıştı. Milli takımımız o önemli maçı Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı muhteşem frikik golü ile kazanıp Avrupa kupalarına katılma hakkını kazanmıştı.
Tarih 15 Ekim 2023
Yer yine Konya Büyük Şehir stadı, yine tarihi bir maç.
Bu sefer milli takımımız Letonya ile önemli bir maça çıkacak.

2015 teki maçı stattan seyretmiş ve o geceki duygularımı kaleme almış biri olarak yarınki maçta da Milli Takımımıza başarılar diliyorum. İnşallah milli takımımız yarın Konya'da yine galip gelir ve o tarihte yaşadığımız o güzel duyguları milletimize tekrar yaşatır. O yazının girişinde de okuyacağınız gibi milletimiz bu gün nasıl İsrail zulmünden dolayı muzdarip ise o günlerde de terör örgütünün eylemleri dolayısı ile mahzun imiş.

İşte o yazıdan bazı bölümler :
"...DÖRT OLMAZ BİR ARAYA GELDİ VE...
Dünyada ümmetin, ülkemizde milletimizin iç ve dış düşmanlar tarafından eşi görülmemiş bir şekilde sık boğaz edildiği şu günlerde, içimizi rahatlatacak bir gelişme şehrimizde (Konya’da) yaşandı. Milli takımımız EURO 2016 yolunda son engel olan İzlanda’yı yenerek aştı.
Son günlerde milletimiz, aylardır katil, kanlı, vahşi örgütün döktüğü kanların oluşturduğu kasvetli bir havayı teneffüs etmekte, ABD ve RUS uçakları çekinmeden ümmet diyarlarını bombalamalarının getirdiği hüzünlü mevsimin içinde kıvranmakta... ( Bu günlerde 2023 maalesef İsrail Filistin vuruyor )

İşte Türkiye - İzlanda maçı, böyle bir atmosferde başladı. Zaferimiz ülkenin üzerine çöken karanlık bulutları bir nebze olsun dağıttı.

YEŞİL - BEYAZ KIRMIZI - BEYAZ

Bu tarihi anı dün gece Konya Büyükşehir Torku Arenada 42 bin seyirci ile birlikte yaşadık.Stada girdiğimde gördüğüm manzara beni çok duygulandırdı. Zemin ve tribünler sanki bütün Türkiye idi. Trübünler ellerinde albayraklarla adeta millete dönmüştü.
Pırıl pırıl ışıklarla aydınlanan stad, yemyeşil zemin ve on binlerce Al Bayrağın, çalınan mehter marşı eşliğinde dalgalandığı manzarayı görmek, gerçekten görülmesi, duyulması, yaşanması gereken bir manzara idi.
Maç başlarken Albayrağmızla Haç işareti taşıyan İzlanda bayrağının yan yana gelmesi tüm seyirciler gibi beni de maziye götürdü. Benim için bu manzara sanki 1389 Kosova'ydı, sanki 1526 daki Mohaçtı

Stad Milletin Özeti Gibiydi

Öfkemizin tavan, moralimizin taban yaptığı bir atmosferde, kadın – erkek, çoluk - çocuk, yaşlı- genç, örtülü- açık, sakallı- sakalsız insanların tribünleri doldurduğu, en içten manevi duyguların yükseldiği stad, Milli Takımı pek içten destekledi. Aslında desteklenen onun şahsında tüm milletti
.......................

Ey yüceler yücesi Allah’ım, Dünyayı 350 sene adaletle idare eden bir ceddin torunlarını, Ümmeti Muhammedin(sav) yaşayan mensuplarını, Türk Kürt, Arap, Acem, Alevi, Sünni, Selefi gibi ayrımlardan kurtararak, mazideki o muhteşem asırları yaşatmayı tekrar nasip et! Âmin! Âmin! Amin…"

İnşallah aynı şehirde (Konya) , aynı ayda (Ekimde ), aynı atmosferde oynanacak Türkiye- Letonya maçında zafer bizim olur.

Not : O yazının tümünü okumak isteyenler için link: http://www.habername.com/yazi-lutfi-ayhan-dort-olmaz-bir-araya-geldi-ve-11375.htm

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum