Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

Ey İnsanlar Gazze'de İnsan Ödürülüyor

Ey İnsanlar Gazze'de Zulüm Var

İsrail 1947'den beridir Filistine karşı sürdüregeldiği zulmü 7 Ekim 2023 gününden sonra savaşa çevirdi. Küçük olaylardan büyük bahaneler çıkaran İsrail, Filistin'in Gazze şehrini fosfor bombaları da dahil ederek yerle bir etti. Bomba Gazze'de yaşayan sivil insanların üzerine atıldı ve şu anda atılmaya da devam ediyor. Başta ABD olmak üzere dünyanın büyük devletleri de İsrail'e silah ve mühimmat desteği sağladı. İngiltere, Almanya İsrail'e destek olduklarını açıkça ilan etti. Dünyanın bazı yerlerinde sivil halk İsrail'in Gazze'de çocuk, kadın, yaşlı demeden öldürmesine karşı çıkıyor. Yürüyüşler ve kınamalar yapıyor.

İsrail bir Yahudi ülkesi. Halkının çoğunluğu yahudilerden oluşuyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony BlinkenTürkiye Cumhurbaşkanının açıklamasına göre, meseleye bir devlet adamı olarak değil, yahudi gözüyle bakıyormuş. (İsrail'in Gazze'yi bombalamasına yahudi gözüyle bakıyorum.) demiş.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan İsrail'e şöyle bir açıklamada bulundu. "Eğer devlet gibi değil örgüt gibi hareket ederseniz örgüt gibi muamele görürsünüz."

İsrail'in Türkiye büyükelçisi Türk medyasında katıldığı programda sürekli yalan söyledi. Gazze'de katliam yapmadıklarını söyledi. Fakat büyükelçi bunları söylerken Gazzelilerin evleri bombalarla yerle bir ediliyordu. Gazze'de çocuklar ölüyor, camiler bombalanıyordu. Fakat İsrail büyükelçisi kendisi de bir anne olmasına rağmen yüzünü kırıştırmadan yalan söylüyordu.

Bu arada sosyal medyada Gazze'deki katliam görüntülerini yayınlayan kendi halinde insanların bile hesapları kısıtlanıyor. Bu şekilde nasıl sağlıklı bir bilgi alacağımız meçhul. Şu anda Gazze halkından haber yok. Elektrik, su ve gıda verilemiyor. İsrail'in yaptığı katliamın acaba kaçta kaçını görebiliyoruz?

Ve en acısı ne biliyor musunuz? İnsanoğlunun kendi hemcinsine karşı duyarsızlığı. insanların çoğunluğu görünen katliamı hiç yadırgamıyor. Bir kısmı haklı bile bulabiliyor. İnsan bu kadar cahil ve gafil işte! Allah'ın yüce kitabı Kur'an'da şunlar yazıyor: "Allah'a ve ahirete iman eden hiçbir topluluğun, Allah ve Peygamberine düşman olan kimseleri sevdiğini göremezsin. Velev ki bunlar babaları, oğulları, kardeşleri ve aşireti dahi olsalar..." Mücadele suresi 22. Ayet.

İsrail Mescid i Aksa'nın çevresinde yaşayan Gazzelileri oradan çıkardı. Hem de öldüre öldüre. Oysa onlar sadece bir olan Allah'a ibadet ediyorlar. İsrail zaten Mescid i Aksa'da ve camilerde ibadet edenlere sürekli engel oluyordu. Şimdi ise yurtlarından sürüp çıkarıyor.

Ve Kur'an-i Kerim'de şu ayetler de var. "Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ı tesbih eder. O çok güçlüdür, hikmet sahibidir." Haşr suresi 1. Ayet.

Sonra şu ayetler de var ki Muhammed Aleyhisselam ile mücadele edenlerin akıbetini anlatan bir ayet. "Kitap ehlinden o inkar edenleri ilk haşrda çıkaran O'dur. (Allah) Siz çıkacaklarını sanmıyordunuz. Onlar da kalelerinin kendilerini Allah'tan koruyacak setleri olduğunu sandılar. Fakat Allah, onları hesap etmedikleri yönden bastırdı ve kalplerinin içine korku düşürdü. Öyle ki evlerini bir taraftan kendi elleriyle, bir taraftan da müminlerin elleriyle yıkıyorlardı. Ey görecek gözleri olanlar düşünün de ibret alın." Haşr suresi 2

Yapılan zulümlere bakıyorum, Allah'ın ayetlerini inceliyorum. Ve sonra zulme uğrayanlara diyorum ki; Allah var, Allah yar! Elhamdülillahirabbilalemin. Kahrolsun ve yok olsun zalimler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.