Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

"YAKARAK ÖLDÜRÜN, KÜLÜNÜ DE LAĞIMA ATIN"

"YAKARAK ÖLDÜRÜN, KÜLÜNÜ DE LAĞIMA ATIN"

 

Mersin’in Tarsus İlçesinde Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan benzin dökülmek suretiyle yakılarak öldürüldü.

 

Olayın ayrıntısını herkes gazetelerden okudu, televizyonlardan izledi. Geçtiğimiz sene de minicik yavruları kaçırıp tecavüz edip öldürenlerle ilgili bir idam fetvası yayınlamıştım. Bu katliamları yapanlar nasıl olsa birkaç sene yatıp çıkarız mantığıyla hareket ediyor, nasıl olsa cezalar o denli ağır değil diye cinayetlerine devam ediyor. Üstüne üstlük bu reziller hapishanede öldürdükleri masumların babalarının vergileriyle yiyip içip sıcacık ortamda yaşatılıyorlar. Böyle adalet olmaz, böyle insanlık olmaz, buna izin veren bir kanun kanun olamaz. İslam Hukukunda bu tipler için ceza kısas hükmünce idamdır yani ölümdür. Bu toplumların salahı ve masumların korunması için şarttır. Bunu uygulamakla da devlet yükümlüdür.

 

Konu ile ilgili fetvamız ulusal basında yer alınca devlet büyükleri tedbir alınacağını bu caniler için ağırlanmış müebbed verileceğini beyan etmişlerdi.

 

Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız AB için “bizi almıyorlarsa almasınlar, yani bundan sonra onların kriterleri bizi ilgilendirmez anlamına gelecek açıklamalar yapmıştı.

 

Hal böyle olunca artık öyle takıntılarımız yoksa bu canileri lütfen idam edin Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakan!

Bu toplum bu masum cinayetlerden çıldıracak duruma geldi. Benim de yakılarak öldürülen kızın yaşlarında kızım var, sizin de kızınız var. Ne olur bu Firavunlara bir dur deyin ve bunları idam edin. Edin ki bu Türkiye size dua etsin, çünkü şöyle yorumlara bir baktım, herkes aynı kanaatte...

Farklı  görüş ve düşüncede olan insanımız da bu konularda hemfikirler…

 

Konu ile ilgili Kuranın talimatı Bakara Süresi 179. Ayet

 

“Ey akıl sâhipleri, kısâsta sizin için hayât vardır, böylece korunursunuz.”

 

Bakara 178. Ayette de

“Ey inananlar, öldürmelerde kısas size farz kılındı. (Katilin de öldürülmesi gerekir). Hüre hür, köleye köle, kadına kadın.

Buyrulmaktadır.

 

Adnan Zeki Bıyık’ın Fetvası

 

(Her ne kadar İslam Geleneğinde ölülerin yakılma durumu olmasa da) "O masum kızcağızı hunharca yakarak öldürenlerin  aynı şekilde yakılarak öldürülmesi kısas hükmü mucibince vaciptir. Ve dahi yetmez yakıldıktan sonra da o canilerin mülevves külleri temiz toprağı kirletmemeli,  topraktan uzak edip küllerinin fosseptik çukuruna atılması daha muvafıktır. Bu ırz dümanlarının,  kızın çektiği ızdırabın aynısını çekmesi belki biraz da olsa bağrına ateş düşen anne ve babanın sekinet kazanmasına vesile olabilecektir. Badehu hükmün infazı korku ve endişe içinde olan ebeveynlerin salahını sağlayacak ve bundan sonra bu tip cinayetleri irtikab etmeyi düşünen ahlaksızları engelleyici bir durumu tesis edecektir. Mezkur kanunu çıkaranların da Allah indinde büyük bir ecre malik olacağı tarafımdan düşünülmektedir."

 

Adnan Zeki Bıyık

Kırklareli Müftü Yardımcısı 

 

14 Şubat 2015

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum