Ailenin İkinci Buluşması

Kemal Bozkurt’la 20 yıl önce tanışmıştık. O henüz üniversite öğrencisi idi karşıma çıktığında. Çok okuyan, çok merak eden ve yazmak isteyen, yerinde duramayan, fıkır fıkır, hayata atılmak üzere bir gençti O.

Ben ise o yıllarda İslâm Mecmuası’nın Genel Yayın Yönetmeni idim. Kemal Bozkurt’un ilk yazılarını, röportajlarını yayınlamak bize nasip oldu.

Şimdi her fırsatta o yıllara atıf yaparak, “Beni yazı konusunda teşvik eden, elime kalemi vererek yüreklendiren kişi” diyerek bendenizi gösterir.

Seha Neşriyat’ta idarecilik yaptığım dönemde bir gün odama geldi, “Reklam metinlerimiz için dışarıya çok para veriyoruz. Reklam metinlerini siz yazın aile bütçenize küçük de olsa bir katkımız olsun. Radyomuzun kasasından da daha az para çıkmış olsun” dedi.

O daha odamdan çıkmadan “Halil İbrahim Sofrası” firması için yazdığım reklam metnini önüne koydum. Seslendirildi, firma yetkilileri çok beğenmişler. Sadece AKRA FM’de değil, diğer radyolardaki reklamlarında da o metnin kullanılmasına karar vermişler.

Benim Kemal Bozkurt vesile ile başlayan reklam metin yazarlığım 3-4 yıl kadar sürdü. Yüzlerce firmanın reklam metinlerini yazdım; beğenildi, seslendirildi, yayınlandı.

“Dışarıya verilen çok paralar” bana verilmedi elbette. Kemal öyle olamayacağını baştan söylemişti. Her reklam metni için, dışarıdaki bir firmaya ödenen paranın onda biri, belki yirmide biri kadar bir bedel, -o da nakit olarak değil- reklam karşılığı alınmış malzeme ile ödeniyordu bana.

Kemal Bozkurt’a, üzerinde durmadığım bir özelliğimi bir müddet de olsa işler hale getirmeme vesile olduğu ve bir dönem, aile bütçemize mütevazı bir ek gelir kazandırdığı için müteşekkirim.

Onunla 1995 yılında AKRA FM’de buluştuk ve bir müddet mesai arkadaşlığımız da oldu.

Kemal Bozkurt’un, hayatının bir döneminde hukuk oluşturduğu hemen herkese karşı eksik etmediği vefası, günümüz insanının önemli bir kısmının mahrum olduğu, çoğu kişiye yol gösterecek nitelikte bir güzel ahlak örneğidir.

Bir buçuk yıl önce Kemal Bozkurt’un sahibi olduğu ve Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Habername’de yazmaya başlamakla tekrar aynı platformda bir araya gelmiş olduk.

Yazarlarımızın bazılarının Habername ile tanışmasına ve yazı kadrosuna vesile olmanın mutluluğu yaşıyor, şükrediyorum.

Habername sitesini ABD’den yöneten Kemal Bozkurt, geçtiğimiz Pazar günü yazarlarımızla bir araya getiren kahvaltının sancılarını hissettirmeye ve hazırlıklara aylar önceden başlamıştı.

İyi niyet, kararlılık ve samimiyetle üç yıl önce hizmet yürüyüşüne başlamış olan Habername, kısa sürede internet haberciliği alanında önemli bir yere gelmiş bulunuyor.

Habername mütevazı imkanlarla ama çok sayıda “gizli kahramanın” destansı gayretleri, yoğun çabaları ve sabırlı çalışmaları ile bulunduğu noktaya erişti.

Önünde, kat edeceği epeyce yol var.

Daha güçlü bir Habername.com sitesi için okurlarıyla, yazarlarıyla ve editörleriyle bugüne kadarkinden daha fazla emek sarf edilmeli, daha fazla gayret kuşanılmalı.

İnternet, kısa geçmişine rağmen hızlı gelişen ve dünyada giderek daha çok insanın hayatına girecek bir mecra.

Günümüz insanı her gün binlerce haber ve yorum bombardımanına maruz ve muhatap durumda.

Okur adına, bunca haber ve yorumun elden geçirilerek, kısa sürede en faydalı ve en işe yarar olanlarının seçilmesine ihtiyaç var.

Tercih ettiğiniz sınırlı sayıda internet adresini ziyaret ederek hem zamandan kazanır, hem de zihninizi gereksiz malumat ve lüzumsuz görüntülerden koruyabilirsiniz.

Önümüzdeki dönemde de, Habername ve benzeri yararlı web sitelerine hep ihtiyaç duyulacaktır.

Yaşamasını, gelişmesini, kökleşmesini ve hep “iyi haberler”den, doğrudan, hayırlıdan yana tavır sahibi olmasını arzu ettiğimiz siteleri düzenli bir biçimde ziyaret ederek onlara destek vermeliyiz.

İnancınıza, değerlerinize saygı duymayan, bilakis her fırsatta onlara hakaret eden, küçümseyen, hatta bulduğu her fırsatta kutsallarınızı yok etmek için adımlar atan sitelere her ziyaretiniz, bir nevi destek anlamı taşımaktadır. Zira o adrese her ziyaretiniz, her tıklamanız, açtığınız her sayfa, arama motorlarında o sitenin giderek değer kazanmasına yarayacaktır.

. . .

Çamlıca’da geçtiğimiz Pazar günü muhabbetli bir ortamda gerçekleşen kahvaltılı toplantı sonrasında, “Bakalım köşesinde ilk önce kim yazacak?” diye takılmıştık arkadaşlara.

Toplantıyı sıcağı sıcağına ilk yazan Cezmi Koç’u tebrik ediyorum. Sonra da Kemal Bozkurt ve Sebahattin Bilgiç’in yazılarını okuduk. Aydın Çakırtaş ise facebook’taki sayfasında fotoğraflara yer verdi, Habername’deki son yazısında ise kısaca değindi toplantıya.

Dişhekimi Abdülkerim Karaağaç beyin Habername’de yazıyor oluşunu çok önemli bir kazanç olarak görüyorum. Yazılarının kısa süre sonra kitaplaşmasını diliyorum.

Mesut Doğan’la da 20 yıllık dostluğumuz, kardeşliğimiz vardır. Köşesinde acilen yeni ve kesintisiz yazılar görmeyi arzu ediyorum.

Sibel Üresin Hanımın radyoculuk ve televizyonculuk hayatında, teşvikçi olarak bir nebze katkımın bulunduğunu kendisi çeşitli vesilelerle belirtiyor, başarılar diliyorum.

Orada olmaktan çok mutluyum. Yazarlarımızın bazıları ile ilk defa yüzü yüze görüşme, tanışma fırsatı bulduk.

Sebahattin Bilgiç’le 1985 yılında başlayan tanışıklık ve dostluğumuz, sıklıkla görüşemesek de sağlam bir zeminde ilk günkü tazeliğinde devam ediyor.

Toplantıya katılan, Ahmet Türkan, Abdülkerim Karaağaç, İsveç’ten Atila Altuntaş, Ankara'dan Mesut Doğan, Edirne'den Sebahattin Bilgiç, Fatih Erel, Serhat Ocak, Sibel Üresin, Cezmi Koç, Ankara'dan Erol Battal, Regaip Albayrak, Aydın Çakırtaş,Ulvi Sevecen, Halit Taha Yaşa ve Eyyüp Yıldırım’ı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Ayrıca, Reklam Müdürümüz Erdoğan Madenci, Muhasebe Müdürümüz Safinaz Bozkurt, programımızı baştan sona çeken Çay TV yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemal Külünkoğlu, Dolunay Reklam'dan Ercan Turanlı, Müsiad Yönetim Kurulu üyesi Ş. Can Tülümen, kadim dostum Ca'fer Ötkün, kıymetli işadamı Mehmet Gündoğdu, Server Holding'den kıymetli kardeşim Arif Arda Erçetin, Amerika'da ikamet eden başarılı komedyen ve musıkişinas Erol Uçak ve ismini anamadığımız diğer katılımcılara teşekkürü borç bilirim.

Yazarlarımızın tamamından Pazar günkü buluşmaya dair duygu, düşünce ve geleceğe dair beklentilerini yazarak bizleri istifade ettirmelerini diliyorum.

Katılımcı bütün dostlarıma Pazar günü dört saatlerini Habername’yi konuşmaya ve düşünmeye ayırdıkları için teşekkür ederim.

Gelecek yıl ve ileriki yıllarda daha geniş bir Habername ailesi ile buluşmayı ve başarılarımızı konuşmayı, paylaşmayı diliyorum.

Gayret bizden başarı Allah’tandır.

gumuslale@gmail.com

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.