ASFA Bilek Güreşi Turnuvası

 

Ecdadımız; vücutça sağlam, zeki, ileri görüşlü ve sabırlı insanlar olup hayatlarının çoğu, ya cenge hazırlanmakla veya harp etmekle geçerdi. Güle-oynaya düğüne gider gibi gazaya giden dedelerimiz, üç kıtaya adalet ve medeniyet götürürken aynı zamanda tüm dünyaya mertliği öğrettiler.

Dedelerimiz, bileği güçlü insanlardı. Onlar yaptıkları idmanlarla kendilerini güçlendirirler, düşmanlarının karşısına her zaman güçlü olarak çıkarlardı. "Bükemediğin eli öpeceksin." sözünü dünyaya öğreten atalarımız, kazandıkları zaferlerle dünyaya meydan okumuşlar ve her zaman eli öpülen olmuşlardır.

Vücutlarını -Allah'ın emaneti olduğunu bilerek- koruyan ecdadımız, "Hazır ol cenge, isterisen sulh u salâh." sözü ile dünyada barışın sağlanması için düşmana karşı hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulamışlardır.

Tarihimizde Sille-i Osmânî diye meşhur olan Osmanlı tokadı, düşmanı basit bir şekilde bertaraf etmek için kullanılırdı. Düşmanını bir tokatla saf dışı bırakan el, nasıl bir eldi ki bu kadar etkili olabiliyordu!..

Osmanlı'da çocuklar ve gençler vücutlarını geliştirecek sporlarla uğraşırlardı. Balçık avuçlayan, ağaç ve duvarlara tokat atan, kızgın kum ve su ile muhatap olan el; cenk meydanlarında maharetler sergileyerek her zaman mazlumlar için yardım eli olmuştur.

İnsanları farklı kabiliyetlerle donatan Allah, kullarına becerilerini geliştirebilme özelliği vermiştir. "El elden üstündür" diyen atalarımız; küçük yaşlarda düzenli sporla uğraşan çocukların hayatta başarılı olacaklarını, "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur." sözüyle vurgulamıştır.

Zinde Gençlik ve İzcilik Kulübüve ASFA Eğitim Kurumları işbirliği ile düzenlenen "Geleneksel ASFA Bilek Güreşi Turnuvası" ilanları, gençleri harekete geçirdi. Bu yıl ikincisi yapılacak olan "Asfa Liseler Arası II. Bilek Güreşi Yarışması"nın İstanbul Avrupa Yakası Ön Elemes; 11 Aralık 2012 Salı günü Eyüp Spor Salonu'nda, Anadolu Yakası Ön Elemesi; 13 Aralık 2012 Perşembe günü Üsküdar Bağlarbaşı Spor Salonu'nda, final ise, 22 Aralık 2012 Cumartesi günü ASFA Eğitim Kurumları Bağlarbaşı Kampüsü'nde gerçekleştirilecektir.

Liseler, her kiloda en fazla iki sporcu ile yarışmaya katılabilecekler. Genç erkekler ve genç erkekler engelli (1995, 1996, 1997 ve 1998 doğumlular) katagorilerinde yarışacak bilek güreşi sporcuları, 50, 55, 60, 65, 70, 80 ve +80 kg. sıkletlerinde sağ ve sol kol müsabakaları yapabilecekler. Katagorilerin açılması için, aynı katagoride en az sekiz sporcunun başvuru yapması gerekmekte olup engelli sporcular, -engelli katagorisi açılmazsa- isterlerse engelli olmayan sporcularla yarışabileceklerdir.

Liseli gençlerimizi, faydalı bir spor olan bilek güreşine yönlendirmek amacıyla yapılan bu turnuva neticesinde ilk üçe giren şampiyonlarımıza 1,5, 1 ve 0,5 gr. altın, hediye olarak verilecektir.

Şimdiden gençlerimize başarılar diler, başta ASFA Eğitim Kurumları ile Zinde Gençlik ve İzcilik Kulübü olmak üzere Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlükleri, Eyüp Belediyesi Başkanlığı, AKRADYO ve organizasyonda emeği geçen tüm gönüldaşlarıma teşekkür ederim.

 

Ahmet Semih Torun -Habername

asemihtorun@gmail.com

 

ahmedsemihtorun@yandex.com

 

www.twitter.com/ahmetsemihtorun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum