Erdoğan’ın işi çok zor!

Belki de AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın içinde bulunduğu duruma ilk defa bu kadar üzüldük! Öyle bir kadro ile yola devam ediyor ki, dayanılacak gibi değil!

Rakiplerinin eline sürekli koz veren insanlarla siyaset yapmak kolay olmasa gerek!

Kolay mı, "fiş" kelimesi ile "deşifre" kelimesini ayırt edemeyen insanlarla birlikte siyaset yapmak?

Dillerini tutamayanlar ya da akıllarına gelen her şeyi ulu orta söyleyiverenler ile birlikte siyaset yapmak çok zor olsa gerek!

Karşısında üç-beş dinleyen bulunca kendinden geçen ve ne dediğinin farkına varmayan insanlar ile yol arkadaşlığı yapmanın ve birlikte siyasette mesafe almaya çalışmanın güçlüğü de aşikar!

Uzun ince bir yolda yürünüyor!

Tabir caizse bıçak sırtından geçiliyor!

Ortalık açıldı açılacak söylentilerinin bir türlü sona ermediği kapatma davası iddialarından geçilmiyor!

Ve böyle bir ortamda AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın en yakınlarında bulunan isimler paşa rakiplerin eline delil vermekle meşguller! Yargıdaki tartışmalarla ilgili bir gelişme de Adalet Bakanlığı'nın sabahın erken saatinde açıklama yapmasının izah edilebilir yanı var mı?

Mesai saatlerinin suyu mu çıkmıştır da çok kimse daha yatağından kalkmadan açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur?

Böyle açıklamalar ile yargıdaki tartışmalarda taraf konumuna girmek AKP'nin lehine mi olmuştur aleyhine mi?

Ya milletvekili Avni Doğan'ın yaptığı "Biz de onları fişliyoruz" açıklamasına ne demeli?

Önce kameraların karşısına geçip gerine gerine "Yıllarca onlar bizi fişledi şimdi de biz onları fişliyoruz" diyeceksiniz sonra da "Yanlış anlaşıldım "fiş" demek istememiştim "deşifre" demek istemiştim" gibisinden bir savunma içine gireceksiniz!

İnandırıcı olmak mümkün mü?

Akıllı adam böyle bir şey yapıyor olsa bile ifade eder mi? Ancak akıl fukaraları yapmadıkları işler ile övünmeye kalkışmazlar mı?

Partili bir milletvekili böyle ulu orta konuşuyor, ondan sonra parti kurmayları bu açıklamayı düzeltmeye çabalıyorlar!

"Kişisel görüştür, partimizi bağlamaz" demek suretiyle kapatma davası için açılan dosyaya bir delilin daha girmesinin önüne geçmeye çalışıyorlar!

Evet, ilk defa AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın içinde bulunduğu duruma üzüldük! Bu kadrolar ile siyaset yapmanın ne kadar zor olacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyoruz! Görüyoruz ki AKP kurmayları partililer tarafından yapılan yanlışları düzeltmeye çalışmaktan doğru dürüst icraat yapmaya fırsat bulamıyorlar! "Fiş" kelimesi ile "deşifre" kelimesini ayırt edemeyen insanlar ile nereye kadar gidilebilir ki!

Tam da her şeyin iktidarın istediği bir yola girdiği anda dilini tutamayan insanlar yüzünden bu sıkıntıları çekmeye değer mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar