Hep Beraber Diyelim Amin

Bu yazımı bu günlerin önemine binaen, daha önceki yıllarda Diyanet Görevlilerinden birinin, Arafatta yaptığı pek güzel, çok anlamlı Arafat Vakfe duasının bazı cümlelerine ayırıyorum. Bu duaya hepimiz amin derken şu hadisi Şerifi hatırlayalım:

Peygamberimiz buyurdu: “Allah’ım! Haccedenleri bağışla! Onların bağışlanmasını istediği kişileri de bağışla!" İşte o uzun duadan bir kaç cümle
"... Allahım! Annemizi, babamızı, eşimizi, evlatlarımızı, akrabalarımızı, komşularımızı, dostlarımızı ve bütün müminleri affeyle. Rahmetini onların üzerinden eksik eyleme. Bizden dua bekleyenleri de mağfiret eyle Allahım!
Sen kendisiyle huzur bulacağımız eşler yarattın. Onların sevgisi ve desteğiyle geldik buralara. Onları cennetinle ödüllendir Allahım!
Yuvamızın bereketi olan yavruları sen bahşettin. Onları bize, milletimize ve ümmete hayırlı evlatlar eyle! Senin sevginle büyüt, Habibinin yolundan ayırma .Allahım! Bizleri Kazalardan, belalardan, her türlü dertten ve şerden muhafaza eyle! Neslimizi Sana layık kul, Resûlüne layık ümmet eyle.

Allah'ım, Bekar kardeşlerimize kendileriyle huzur bulacakları salih ve saliha eşler nasip eyle.
Gençlerimizi senden başka koruyacak yok Onları, sana isyandan koru. Sevgini gönüllerine kazı! Senden uzaklaştıracak şeylere bağımlılıktan, kötü alışkanlıklardan, zehirli akımlardan muhafaza et. Amiin

Allahım! Bizi Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamber efendimizin sünnetini doğru anlayıp, ilim ve hikmetle yorumlayanlardan eyle. Bizleri Kur’an ve Sünnet yolundan bir an olsun ayırma!

Faydasız ilimden sana sığınırız Allahım! Öğrettiklerinle bizi faydalandır ve ilmimizi artır Allahım!

Nefislerin sahibi sensin Allahım! Bencilliği, kibri, nefreti, ihtirası ve hasedi içimizden sök Allahım! Tevazu, hürmet, merhamet ve sadakat ile kuşat bizi! Doymayan nefisten, huşû duymayan kalpten, yaşarmayan gözden ve kabul olunmayan duadan sana sığınırız.

Sen Gafursun, sen Rahimsin, sen Erhamü’r-Rahimînsin. Cehennemden azadımız bugün olsun Allahım! Bizi affeyle! Gidecek başka kapımız yok Allahım! Kullarını mahzun eyleme. Doğru yolunu göster, hidayetten ayırma Allahım!

Allah'ım günahlarımızı, bütün ayıplarımızı ört bütün sıkıntılarımızı gider. tüm hastalarımıza, derdi ve sıkıntısı olanlara şifa ver.
Rızkı veren sensin ey Rezzâk. Nimetleri bahşeden sensin. Çalışma güç ve kuvvetini sen verirsin Allahım! İşimizde, gücümüzde muvaffak eyle. İşsizlerimize iş imkanı nasip eyle. Çalışanlarımıza helal ve bol rızık ihsan eyle Allahım!

Allahım! Sana hiçbir şeyi ortak koşmayacağız, kimsenin canına, malına, namusuna yan gözle bakmayacağız. Senin kitabından, Resulunün yolundan ayrılmayacağız. Sözümüzü tutmada yardım eyle! Kararında sebat edenlerden eyle ..."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.