Herkes inandığını söylemiyor mu?

Yüksek yargı çevrelerinde yaşanan telaş bize gösteriyor ki, bugüne kadar hep kendi dedikleri olmuş çevreler büyük bir panik içindeler! Artık kendi dediklerinin olmayacağını kabullenmek istemedikleri için sistemi değiştirme yolunda yapılan çalışmalara karşı çıkıyorlar!

Bu çaba da siyasallaşmış bir yargı görünümü verilmesine yol açıyor!

Bağımsız ve tarafsız olması gereken yargının sanki tarafmış gibi davranması nedeniyle kendilerine yapılan "Cüppelerinizi çıkarın, kafanıza uygun bir partide siyaset yapın" çağrılarına da alınıyorlar!

Ve "Biz inandığımızı söylüyoruz" diye eleştiri sahiplerine karşı çıkıyorlar!

Herkes inandığını söylemiyor mu?

Evet, sadece yüksek yargı mensupları değil herkes inandığını söylüyor ama her ne hikmetse yargı mensupları ne kadar siyasi konuşurlarsa konuşsunlar bağımsız yargıyı savunmuş oluyorlar!

Ama yargı dışından biri mesela bir siyasi ne kadar hukuki konuşursa konuşsun siyasi mesaj vermiş oluyor ve yandaş yargıyı oluşturmakla suçlanıyor!

Bu tartışmaları dışarıdan izleyen biri olarak gözlemlerimizi ifade etmek istiyoruz!

Eğer yüksek yargı ya da yargı mensuplarının üyesi oldukları dernek CHP ile uyumlu beyanlarda bulunuyorsa hiç dert değil! Yüksek yargı ya da yargı mensuplarının üyesi oldukları dernek CHP'ye zıt mesajlar veriyorsa o zaman kıyamet koparılıyor! "Gidişat uykumuzu kaçırıyor" diye feryat ediliyor! Uykuları niye kaçıyor? Yargının bağımsızlığına gölge düşürülüyormuş! Dedik ya yargı CHP paralelinde ise mesele yok, CHP ile çatışıyorsa o zaman uykular kaçıyor!

Bu tartışmaların içinde yaşayanlar olayı bizim kadar net göremiyor olabilirler ama dışarıdan bakınca her şey çok net görülüyor! Hasılı yargı gereğinden fazla siyasallaşmış bir görünüm veriyor!

Bir siyasi görüşün, bir siyasi partinin sözcüsü gibiler! Gerçekten yargı bağımsızlığı için mücadele veriyor da olabilirler ama ya yöntemleri yanlış ya da söylemleri!

Yargının böyle bir görünüm vermesi aslında kendi aleyhlerine bir sonucun çıkmasına da yol açıyor!

Bize kalırsa artık sadece kendi dediklerinin olmayacağına alışmalılar!

Kendilerinden farklı görüşlerden gelen teklifleri de ciddiye almalı ve gerçekten tarafsız ve bağımsız bir yargı için çalışmalılar! Bağımsız yargı diye diretirken verdikleri görüntünün siyasi bir taraf olma görüntüsü olduğunu akıllarından çıkarmamalılar!

Elbette herkes inandığını söylüyor!

Herkesin inandığını söylediği bir ortamda birilerinin öne çıkarak benim söylediklerim daha önemli deme hakkı olabilir mi? Siyasete heveslenen cüppesini çıkarıp istediği gibi konuşabilir!

Cüppeler sırtta iken siyasi taraf anlamına gelecek laflar etmekten özenle kaçınmalarında fayda var!

Önceki ve Sonraki Yazılar