Fatma Ç. KABADAYI

Fatma Ç. KABADAYI

Öğretmen Yazarlar HOCALAR’da… Müthiş Buluşma…

“Katıldığım en yeşil, en dinlendirici, en samimi, en dolu, en kültürel fuardı,” desem abartmış olmam."

30d3fbcf-5b54-4592-b543-887c71fca13a.jpg

8-9 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen, Hocalar İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün yürüttüğü Yazarım Öğretmenim Projesi kapsamındaki Öğretmen Yazarlar fuarının ilkinin Afyon Hocalar ilçesinde yapıldığını duymayan kalmamıştır diye düşünüyorum. Türkiye’de ilk olan bu fuar Eğitimci Yazar Ahmet ÖZTÜRK organizatörlüğünde altı ay öncesinde öğretmen yazarlar topluluğunda gündeme alındığında hepimizi heyecan sarmıştı.

img-4256.jpg

Türkiye’nin dört bir tarafından fuara katılan yazarların tek ortak yönü sadece eğitimci yazar olmaları değil hayatını çocuklara adamış özverili, fedakâr ve çalışkan olmalarıydı. Böylesine güzel bir toplulukta daha önce sadece toplantılardan ve fuarlardan tanıdığımız ama yüzünü canlı görmediğimiz birçok dostla buluşma imkânı da bulduk.

Hocalar İlçesinde düzenlene fuar, arka planda görünmeyen kahramanların çabaları ile en ince ayrıntısına kadar ince ince düşünülmüş, 40 öğretmen yazarı üç gün boyunca tabiri caizse el üstünde tutarak ağırlayan, ilçe ve civardaki tüm öğrencilere imkân sağlayarak yazarlarla buluşturan, söyleşi ve etkinlikleri ile fuar boyunca 44 farklı etkinliğe yer veren etkinlik, ilçenin değil Türkiye’de ilk olmasıyla da büyük ilgi odağı oldu.

8 Haziran’da Hocalar Şehit Aslan Yalın İlkokulu bahçesinde yapılan açılışa Dinar Kaymakamı Kemal DURU, Kızılören Kaymakamı Makbule ADACI, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç SÜNNETÇİ, Sandıklı Belediye Başkan Vekili Hüseyin DAŞTAN, İl milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih AKÇIL, Çobanlar, Dinar, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürleri, protokol üyeleri de katıldı. İstiklal Marşı’nın ardından, açılış konuşmaları yapıldıktan sonra sahne alan halk oyunları ekibine, gösteriler için hazırlanan o güzel öğrencilere, fuarda her yazara eşlik eden lise öğrencilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Arka planda gece gündüz demeden organizasyona emek veren kıymetli öğretmenimiz Serap ÖZTÜRK’e ve pelerin giymeyerek kahramanlıklarını saklayan emek sahiplerini böylesine bir çalışma için gönülden kutluyoruz.

img-4255.jpg

img-3912.jpg

Fuarın başından sonuna dek, bizleri yalnız bırakmayan Hocalar Belediye Başkanı Ali ARSLAN, Hocalar Kaymakam Vekilimiz Hakan KARA, Hocalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan KOYUNCU, Hocalar Şehit Aslan Yalın İlkokulu Müdürümüz Nazif SARI’ya, ilgileri, sohbetleri, eğitime ve kitaba verdikleri önemle, mütevazilikleri ve bizdenlikleri ile kendilerine hayran bıraktılar. Bin bir emeğin var olduğu o ortamda içimizdeki mutluluk yüzümüze, samimiyetimiz gözlerimize yansıyordu. Bir aile ortamı havasında devam eden etkinlik kırk gün kırk gece sürse itiraz etmeyeceğimizden emindik.

img-4251.jpg

Kadın Külttür Evi’nde çalışan, kendi evinizde hissettiren bu ortamda görev yapanların nazik tavırları ve güler yüzleriyle ikram ettikleri yemeklerin, tatlıların, çayların, kahvelerin tadına paha biçilemezdi. Dinlenme, muhabbet ve toplanma mekânımız orasıydı. Akşamları sokaktaki oyundan sonra yorgun şekilde evine dönünce huzur bulan çocuklar gibiydik. Anne şefkatiyle önümüze konulan çeşit çeşit yemeklerden işte bu güler yüzlü bayanlar sorumlu.

img-4230.jpg

İlk akşam, konvoy halinde çıktığımız ağaçlarla bezenmiş, yukarı doğru kıvrılan yolun sonunda yeşillikler içinde, doğa manzaralı ahşap mekânda yenilen akşam yemeğinin ardından manzaranın tadını çıkararak yudumladığımız çayın, fotoğraf karelerine yansıyan mutluluğun ve mekân sahibinin yağmur başlaması üzerine yaptığı “Telaşa mahal yok, yağmur planımız dahilinde,” esprisinin unutulmaya yüz tutacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dönüşümüzde canlı müziklerle şenlenirken, okuduğumuz şiirler, yapılan sohbetlerle unutulmaz anılara imza attık. Ne güzel türkülerimiz ne duygusal şiirlerimiz var bizim… Gözlerden uyku akarken dahi eşlik ettiğimiz eğlence esnasında kimsenin gidip uyumamasında huzurdan başka ne arayabilirsiniz?

fee77448-a331-474d-9487-225e5c1c2c27.jpg

0a6ef790-b924-4d29-bebb-8cee2d71d996.jpg

33ad49f4-bd67-46d2-bc48-87ce1d61528c.jpg

Sayılı ve mutlu günler gerçekten çabuk geçermiş. “Aaaa bitti mi?” dedik, yeni başlangıçlara yelken açarken. Sarılmalar, tembihler, hasret kıvılcımları sardı dört yanımızı. Arabalara, otobüslere doğru yol alırken dileklerimiz iki kelimeye sığdı: “Görüşmek üzere…”

Katılım belgelerimizi alırken anladık ayrılıkla vakti geldiğini. Zor anlardı. Yeniden buluşmak için sabırsızlandık, gelecek yıl için yapılan planları dikkatle dinledik.

ff07899b-0343-4897-b5b5-a5484271a9bd.jpg

Öğretmen Yazarlar Hatıra Ormanı oluşturulması da bu proje dahilindeydi ve de iki gün süren etkinliğin sonunda ağaç dikme töreniyle son buldu.

img-4252.jpgimg-4253.jpg

Öğretmen yazarlar Fuarına katılan Öğretmen-yazarlar ise şöyle: ÖZGÜR YILMAZER, RECEP ÖZKUL, BARIŞ ÜNLÜ, CEVAT BAYRAK, BAYRAM YAMAN, AYDAN BİLGESOY, FATMA ÇETİN KABADAYI, HAVVA ÇETİNKAYA, HAKAN TUNCAL, MUSTAFA KIZILKURT, AHMET ÖZTÜRK, AYŞE ERDOĞAN, DR. YASİN KURUÇAY, BERKAN KAYA, MUSTAFA BEYDOĞAN, İSMAİL ZORBA, MEHMET TUNA, DİLEK KELEBEK, OSMAN SAİD, ALİ CAN, FATİH KADERCAN, GÜLCAN ÇETİNDAĞ CAN, ARZU BAŞER, CEYDA KURT SARI, NİHAT ÖNER, NURHAYAT KAYAR, ELİF ALP, HÜMEYRA POYRAZ, SULTAN SERDAR DOKSÖZ, SONAY KOCAOĞLU, ABDİL MERT, HAKAN ÇELEBİ, HİLAL KAYA, ÜMİT BACA, NESLİHAN GÜLTEPE MADEN, HASAN ERSOY, HASAN ERSOY, AYŞE ÇIRAK.

Demem o ki: ““Katıldığım en yeşil, en dinlendirici, en samimi, en dolu, en kültürel fuardı,” desem abartmış olmam.”

7b4ef164-3d21-4d0b-b814-ed06b5833b32.jpg70e0f263-720e-44c6-bb9f-cf9e47c0d48d.jpgimg-4014.jpgimg-3914-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum