Islak imza belgeseli!

Islak imza olayından beklenen sonuç henüz alınabilmiş değil! Islak imza olayında tüm yetkili kuruluşlar "Belge orijinal, imza albayın" derken hala belgenin orijinal olmadığı yolundaki iddialar ısrarla sürdürülüyor!

Ve kimileri tarafından "kağıt parçası" olarak takdim edilmeye çalışılan belge ile ilgili olarak "orijinal raporu" verenler hakkında tahkikatlar açılıyor! Islak imza olayını bilmeyen var mı?

Sanırız herkes bu konuda üç aşağı beş yukarı bilgi sahibidir!

Hatırlayamayanlar için ufak bir hatırlatma yapalım:

İktidar ve bir cemaate yönelik "Bitirme operasyonu" ilgili belgedeki imzanın bir albaya ait olup olmadığı tartışılıyordu!

Belge gündeme ilk düştüğünde ortalık iyi karışmıştı!

Belgedeki imzanın ıslak olduğu ispat edilinceye kadar sıradan bir kağıt parçası olmaktan öteye bir anlam ifade etmediği ileri sürülmüştü!

Ve ancak imzanın gerçek olduğunun ispatından sonra gereğinin yapılacağı ifade edilmişti! Söz konusu belge ile ilgili olarak Emniyet Kriminal'i tarafından "Belge orijinal, imza albayın" raporu verildi!

Bu rapor belgenin "kağıt parçası" olduğunu iddia edenleri kesmedi!

Başka tespitler istediler! Belge Adli Tıp'a gitti!

Adli Tıp'tan gelen raporda Emniyet'ten gelen raporu doğruluyordu!

Yani "Belge orijinal, imza albayın" deniliyordu! Belgenin gerçek olmadığını yani kağıt parçası olduğunu savunanlar bu tespitle de tatmin olmamışlardı! "Belgeyi verin bir de biz inceleyelim" dediler! Belge bu defa Jandarma Kriminal'e gönderildi! Oradan gelen rapor da ilk ikisinden farksızdı!

Yine "Belge orijinal, imza albayın" deniliyordu!

Bu belgenin kağıt parçası olduğunu savunanlar için müthiş bir darbeydi!

Kağıt parçası diye küçümsemeye çalıştıkları şeyin aslında başlı başına bir suç unsuru oluşturduğu üç ayrı incelemede de kanıtlanmıştı!

Şimdi biz merakla gereğinin nasıl yerine getirileceğini beklerken üzülerek görüyoruz ki belgeyi inceleyip imza ıslaktır diyen uzmanlar hakkında soruşturmalar açılıyor!

Üç ayrı kaynak tarafından doğrulanan bir belgeyi kabullenmemek ve gereğini yerine getirmeyi geciktirmek kime ne kazandırabilir?

Kabul ediyoruz yıllardır hesap sormaya şartlananlar kolay kolay hesap vermeye yanaşmayacaklardır! Kendilerinin sadece hesap sorabileceklerini ve kimsenin kendilerinden hesap soramayacağına inanmış kesimlerin gerçekleri kabul etmeleri ve buna göre davranmalarının kolay olmayacağını da biliyoruz!

Netice itibarıyla belgenin orijinal ve imzanın albaya ait olduğu resmen kanıtlanmış durumda! Yapılacak tek iş var: Gereğini yerine getirmek ve bu suçu işleyenlere hak ettikleri şekilde davranmak! Dileriz artık mesele daha fazla uzatılmaz ve zoraki "Belge orijinal, imza da albayın değil" diyecek yeni bir kurum arama gayretkeşliğine girilmez!

Önceki ve Sonraki Yazılar