Muhammed Ali USLU

Muhammed Ali USLU

MANEVÎ CİHAD VE MADDİ CİHAD

بسم الله الرحمٰن الرحيم

Siyonist israil terör devleti bugünlerde yine filistin'i Kudüs'ü masumları sivilleri çoluk çocuğu insanları ağaçları yolları hastaneleri vururken hepimizin aklından aynı sorular geçiyor:
Sadece ah vah etmek Yeter mi? bu vahşilere karşı ben ne yapmalıyım?
Bu zalimlere karşı bir cihat olsa da katılsak bu hainlerle savaşsak...

Evet çok iyi niyetli ve güzel düşünceler ama manevi cihad olmadan maddi cihad olur mu veya olsa ne kadar başarılı olur, nasıl olur?

Sabah namazına kalkamayan ve kalkmak istemeyen insanlar savaşta Sabah erken kalkabilecekler mi? Uykusuzluğa tahammül edebilecekler mi?

Günde beş vakit cemaate gelemeyen insanlar askerde devamlı içtimaya katılabilecek mi?

Oruç tutmak istemeyenler binbir bahanenin arkasına sığınanlar savaşta açlığa dayanabilecekler mi?

Gece gündüz dünyası için ve malı için çalışan, bunun en azından zekat miktarı kadarını bile Allah yolunda harcayamayan insanlar mallarını feda edebilecekler mi?

Dostunu düşmanını seçemeyen, imanın ferasetiyle basiretiye bakamayanlar, Haktan yana taraf tutamayanlar haksızlığa karşı boyun eğmeden dik duramayanlar Allah yolunda kıyam edebilecekler mi?

Haftada bir iki gün olsun ilme, maneviyata, dine, hizmete vakit ayıramayanlar ve ayırmak istemeyenler vaktini ve ömrünü Allah yolunda verebilecekler mi?

Benim acizane görüşüm odur ki bugün ve her zaman en büyük ve devamlı iş manevi cihattır. En büyük ve gerçek kahramanlar bunlardır.
Manevi cihad olunca maddi cihad da çok kolay olur Allah'ın izniyle. Bu maddi cihadın zorluklarına insanlar daha çok sabreder, mücadele eder, zafere de daha yakın olur. Ve bununla beraber biliriz ki insan manen kusurlu olsa bile bir kıvılcım gibi cenabı Allah bir anda onun imanını parlatıp ona hayır nasip edebilir, bir anda onu şehit mertebesine çıkartıp yanına alabilir.

Ama hiç manevi cihad olmayıp maddi cihattan bahsetmek sadece bir söz bir görüntü gibi geliyor bana...

Maddi cihada en büyük hazırlık yine manevi cihaddan geçer. Biz manevi cihada her zaman durmadan çalışalım. Yoksa savaş alanlarından kaçanlar, geri dönenler, düşman ile iş tutanlar, kendi ordusuna bile isyan edenler çok olmuş.
Allah yardımcımız olsun, Allah bizi affetsin, imanla dirilmeyi bizlere nasip etsin. Kudüs'ün fethini nasip etsin. Amin

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.