Fatma Ç. KABADAYI

Fatma Ç. KABADAYI

Meram Belediyesini kutluyorum

Ölüm herkesin başında. Allah herkese hayırlı ömür versin ama "Külli nefsin zâikatü'l-mevt" yani "Her nefis ölümü tadacaktır." Ayeti kerimesinde de buyurulduğu üzere insan her şeye hazır olmak zorunda. Elbette bunu söylemek, yazmak kolay, ateş düştüğü yeri yakıyor biliyorsunuz.

Dün Fotoğraf Sanatçısı Adnan ARI’nın evvelki gün vefat eden merhume annesine başsağlığı için gittik. İnsan için en acı şey evlat acısı elbette, buna itirazımız yok, Rabbim muhafaza eylesin herkesi. Annenin yeri de bir o kadar acı.

SELÇUKYA Kültür Sanat Dernek Başkanımız Avukat Fatma ŞEREF POLAT nezdinde SELÇUKYA Derneği olarak başsağlığı için gittiğimizde Konya Meram Belediyesi’nin o muhteşem desteğine de ilk kez şahit oldum. Benden başka kimse şaşkın değildi. Sebebine gelince Konya’da yeni olmama ve bundan önceki baş sağlığı ziyaretlerinin hep yaz mevsimine denk gelmiş olmasına yorumluyorum.

Şu soğuk günlerde acılı ev sahiplerinin yanında olan Meram Belediyesi’ne ne kadar teşekkür etsek azdır. Taziye ziyaretinde bulunacaklar için belediye otobüsünü öyle güzel dizayn etmişler ki ev ortamı sıcaklığında… Çayı, kahvesi, şekeri, çikolatası ile her türlü imkânı sağlaması ne kadar büyük bir incelik. Yakınını kaybeden için kolaylık sağlanmış. Bizim kültürümüzde acın ne kadar büyük olursa olsun misafire illaki hizmet edilir. Bir bardak su da olsa dahi. Eli kolu kalkmayacak durumda olan bir cenaze sahibini düşünün. Meram Belediyesi'ni takdir etmemek ne mümkün.

Fotoğraf Sanatçısı Adnan Arı'nın acısını paylaşarak başsağlığı diledik. Annesinin adı yazılı mezar taşını yerleştirirken çekilen o fotoğrafı hepimizin gözü önündeydi. Oysa O, bugüne dek binlerce fotoğraf çekmişti ustalıkla. Onu, hüzünlü bir karede fotoğraflamak ise kaderin kaçınılmaz gerçeklerinden... Mavi gözlerindeki ıslaklığı gözbebeklerine yerleşmiş, uzun yıllar orayı terk etmeyeceğini çığlık çığlığa hissettiriyordu. Sayın Adnan ARI’nın son yıllarda annesine ne kadar iyi baktığını, ona bebek gibi hassas davrandığını, işe gitmek zorunda olduğunda eve yerleştirdiği kameralardan sürekli takip ettiğini, hastane ev arasında mekik dokuduğunu, elleriyle yedirdiğini hepimiz biliyoruz ve herkes onun cennete gideceğinden emin halde iyi bir evlat olduğunu vurguladı. Adnan ARI’ya bu acıyı paylaşmak adına yazılan şiirler şairleri tarafından okundu. Gözyaşları yüreklere aktı. Hacı Veyis Camii’nin emekli imamı Sayın Mehmet CEVİZ’in okuduğu herkesin huşu içinde hayranlıkla dinlediği Kur’an tilavetinin ardından yaptığı dualara yükselen “Amin” sesleri insanın yüreğine gerçeği adeta ateşle yazarken huzur veren türdendi. Yapılan duaların kabul olacağına herkes inandı titrek seslerle, yakarışlarla “Amin” derken…

Okunan ilahilerin eşliğinde taziye ziyareti devam etti.

Biz yakın dostları olduğumuz için uzun kalmamızda sakınca görmedik. Böyle günlerde belli olur dostlar dedik.

111ce0af-c7c8-429a-8546-ff00b1145d0a-001.jpg

Annesini toprağa yeni vermiş bir evlat düşünün. Yaşı kaç olursa olsun anneyi kaybetmek kolun kanadın kırılmasıdır. Yarım kalmaktır. Yaslanacak duvarın, dertlenecek yüreğin birdenbire kaybolmasıdır. Meram Belediyesi’nin taziye otobüsleri gördüğüm en iyi desteklerin başına geçti. Yakınını kaybedeninin o yasının arasında evine ziyarete gelenleri beklemesi ve ağırlaması oldukça zor olurdu. Gelen için de bu çok büyük kolaylık olmuş. İnsanlara böylesine destek veren başka belediyeler var mı bilmiyorum ama bu güzel organizasyon için Meram Belediyesini gönülden kutluyorum.

Kıymetli Adnan ARI’ya yeniden başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Rabbim kimseye acı çektirmesin. Hayırlı ömürler hayırlı ölümler nasip etsin.

cdfde7d4-566f-4b9b-8a82-315d35f26d28-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum