Nasıl Yaşarsanız Öyle Ölürsünüz

Afganistan'da Kabil yakınlarında düşen Pamir Havayolları'na ait uçakta Türk yolcuların da olduğu haberi yer aldı haber bültenlerinde.

Uçakta, Deniz Feneri’nin de yakından tanıdığı iki gönül dostu vardı. Bunlar, daha önce Deniz Feneri’ni ziyarete ederek iyi niyetini, desteğini ve güvenini bildiren, çevresi tarafından iyilik yolunda attığı güzel adımlarla tanınan İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Sorumlusu Faruk Aktaş idi.

Bahattin Yıldız bir ömrü Allah’ın rızası yolunda koşarak ve O’nun dinine hizmet ederek tamamladı. Koşarcasına ve kelle koltukta yaşadığı hayattan geriye, dostlarının hafızasına emanet ettiği bin bir güzel hatıra ile birlikte çok sayıda yazı ve kitap kaldı.

1956 Sivas doğumlu olan Bahattin Yıldız’ın yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli Gazete’de yayınlanmıştı. Dunyabulteni.com sitesinde yazarlık da yapan Yıldız’ın Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Yıldız’ın üçü kız, ikisi erkek beş çocuğu var.


Çok küçük yaşlarda babasını kaybederek yetim büyüyen 1974 doğumlu Faruk Aktaş 6 ay önce İHH’da çalışmaya başlamıştı. İngilizce, Arapça ve Urduca bilen Aktaş’ın altı yaşında bir oğlu var.

Aktaş ve Yıldız, İHH’nın Kunduz’da açmayı planladığı yetimhaneye arsa bulmak için bölgeye gitmişlerdi.

2009 yılı Ramazan ayına bir hafta kala Deniz Feneri Genel Merkezi’nde, Ankara Şubesi, Ege, Karadeniz ve Doğu Anadolu Temsilciliklerinde ülkemizin 88 sivil toplum kuruluşunu temsilen misafirler ağırlanmış ve zor zamanlarda dayanışmanın önemine dikkat çekilmişti.

Mahallemizde bir kardeşimiz zorbalar tarafından dövülmekte olsa, yapılan zorbalık ve zulüm karşısında seyirci kalınması doğru olur mu?

Peygamber s.a.s Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Zalim veya mazlum (olsun) kardeşine yardım et" Bir adam: "Ey Allah'ın Resulü mazlum olursa yardım edeceğim. Ancak zalim olursa ona nasıl yardım edeceğim?" diye sordu. Resulü Ekrem şöyle buyurdu: "Onu zulümden alıkoyarsın; şüphesiz bu ona yardımdır."

Deniz Feneri’nin ev sahipliğinde derneğin tüm merkezlerinde eş zamanlı olarak ikram edilen yemeğin ardından dar zamanlarımızda kardeşlerimizin yalnız bırakılmamasının gereğine işaret edilen konuşmalar yapıldı.

Deniz Feneri’nin Ege Temsilciliği çalışanlarından Rahşan Oto, Bahattin Yıldız merhumla ilgili önemli hatırayı paylaştı.

Rahşan Hanımın notları şöyle:

“Bahattin Yıldız Bey Ege Temsilciliğimizin STK yemeğine katılmış ve burada kendi isteği ile bir konuşma yapmıştı. İçinde bulunduğumuz zor günlerimizde bize güvenini çeşitli cümleler ile ifade eden birçok kişi ile karşılaştım ama Bahattin beyin cümleleri içime en çok nakşolandı.

Yaklaşık 20 kadar STK yetkilisinin bulunduğu 60 kişilik misafir grubuna seslenerek dedi ki;

Bakın bu büyük bir oyundur, o yüzden önce en büyüğümüzü vurdular. Buradakiler, hatta Türkiye’deki tüm dernekler bir araya gelsek, hepimiz bir Deniz Feneri etmeyiz. En güçlümüzden başladılar vurmaya. Bu oyun devam edecek. Hatta bizlerin bir gün Afrika’nın dağlarında vurulduğumuz haberleri de gelecek sizlere. Bizleri de vuracaklar dağ başında… ‘ Allah yaptığı iyiliklerin huzurunu versin yattığı yerde..”

Bir hadis-i şerifte Hz. Peygamber s.a.s Efendimiz, "Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz; nasıl ölürseniz öyle haşr olursunuz!" buyurmuş.

Yıldız ve Aktaş yaşadıkları gibi öldüler. İyilik yolunda hayatını kaybeden iyilik kervanı yolcusuna da Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve İHH İnsani Yardım Vakfı ailesine sabırlar diliyoruz.

27 Nisan 2010 tarihinde Beytüllahim kontrol noktasında geçerken İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan İHH Batı Şeria temsilcisi İzzet Şahin, tam 20 gündür hücrede tutuluyordu. Şahin’i sorgulayan İsrail iç istihbarat servisi Şabak, müşahhas bir delil ortaya koyamıyordu. 

İsrail askeri mahkemesinin Şahin’in gözaltı süresini tekrar tekrar uzatması, Türkiye Dışişleri Bakanlığını hareket geçirdi. İsrail’e siyasi baskıda bulunan Dışişleri Bakanlığı “Vatandaşımızı serbest bırakın” mesajı verdi. Bunun üzerine İsrail, 20 Mayıs Perşembe günü yapacağı duruşmayı erkene aldı. 

Dün Şabak tarafından son kez sorgulaması yapılan Şahin, serbest bırakıldı. Şahin, İsrail İçişleri Bakanlığı imzalı belgelerle serbest bırakılarak sınır dışı edildi. İzzet Şahin dün akşam saatlerinde THY’ye ait bir uçakla İstanbul’a döndü.

İzzet Şahin’e, yakınlarına ve İHH ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Allah ecirlerini artırsın. İyilik yolunda yaşanan sıkıntıların, bütün Müslümanların izzetinin korunmasına vesile olmasını dileriz.

gumuslale@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum