Sorumlu iktidar mı?

Deniz Baykal başına gelenlerden iktidarı sorumlu tutuyor! Yaşanan gelişmeleri yorumlarken "Ayıplar gibi yapanlar en büyük ayıbı işlemişlerdir" demek suretiyle bu komplonun altında iktidar parmağını arıyor! Nitekim Baykal'a yakın milletvekilleri de bunu açık seçik söylüyorlar ve "AKP'nin parmağı var" diyorlar!

Gerçekten Baykal'ın başına gelen bu olaylarda iktidarın parmağı var mı? Bu soruya "var" ya da "yok" diye net bir cevap verebilmek çok zor! Zira bu gelişmelerin nasıl olduğu hakkında henüz net bir bilgi ortada yok! Baykal'ın iktidara yönelik bu suçlaması AKP kurmaylarını fevkalade etkilemiş görünüyor!

AKP kurmayları yaşanan olayları "çamur siyaseti" olarak tanımlayarak kendilerinin bu tür bir politikayla ilgilerinin olmadığını söylüyorlar!

Ve Deniz Baykal'ın elinde bu konuda bir belge ve delil varsa hemen açıklamasını istiyorlar! Deniz Baykal söylediklerinin arkasında durup ileri sürdüğü iddialarını delilleri ile ortaya koyabilecek midir?

Şu anda genel başkanlıktan istifa ederek olayı noktalamaya çalışıyor ama Deniz Baykal'ı siyasetten silmek isteyen çevrelerin bununla yetinmeyecekleri de besbelli! Bir süre sonra milletvekilliğinden de istifa etmesi istenecektir! Sadece O'nun değil olayda adı geçen hanım milletvekilinin istifasının gerektiği de söylenecektir!

Bir an için Baykal'ın başına gelenlerden dolayı iktidarı suçlamasının haklı olduğunu kabul edersek AKP'nin bir taşla iki kuş vurma politikası izlediğini ve oldukça başarılı olduğunu da söyleyebiliriz!

Eğer komplo Baykal'ın iddia ettiği gibi iktidarın eseriyse AKP her an taarruza geçmesi ihtimal dahilinde olan Baykal'ı müdafaa noktasına geriletmiş bulunmaktadır!

Üstelik sadece Baykal'ı değil Baykal'ın en dişli rakibi olarak görülen Sarıgül'ü de savunma psikolojisi içine sokmuştur!

Baykal cephesinden bakıldığı zaman göründüğü gibi bu bir komplo ise ve iktidar tarafından tezgahlanmış ise yukarda sıraladığımız ihtimaller de söz konusudur! Ama bunun delilleriyle ispatlanması gerekir!

Baykal elindeki bilgi ve deliller ile kendisine karşı kurulduğunu iddia ettiği komployu teşhir etmelidir!

Duygusal konuşmalar ile gözyaşları arasında vedalar ile genel başkanlık koltuğundan kalkmak meseleyi çözmeye yetmiyor!

Delilleri konuşturmak gerekiyor!

Yaşanan gelişmelerden dolayı iktidarı sorumlu tutmak ve suçlu ilan etmek aslında iktidarı gözde fazla büyütmek olmuyor mu?

Eğer iktidar bu kadar komplike komplolar kurabiliyorsa zaten yapacak fazlaca bir şey kalmamış demektir! Baykal iktidarı suçlama dışındaki faktörleri de göz önünde bulundurmalıdır.

İşin açığı biz iktidarın komplo kurmakta bu kadar mahir gösterilmesini doğru bulmuyoruz!

İktidara layık olmadığı bir şekilde beceri ve kabiliyet yüklenmeye çalışıldığını düşünüyor ve bu düşünceyi paylaşmıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar