10 çiftten 7'si neden boşanıyor?

10 çiftten 7'si neden boşanıyor?

İnsanların giderek birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladığını belirten kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, önemli uyarılarda bulundu:

İnsanların giderek birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladığını belirten kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, "Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi." dedi.

Aslanhan, "Evinde internet olan aileler sürekli internete giriyorsa evliliklerine Allah rahmet eylesin. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre boşanmak isteyen 10 çiftten 7'sinin boşanma sebebi birbirlerinden bulamadığı ilgiyi sanal alemdeki tuzak ne olduğu belli olmayan ilişkilerden bulduğunu zannederek yuvasını dağıtıyor." şeklinde uyarıda bulundu.

Bartın Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan'ın sunduğu 'Aile İçi İletişim' konulu konferansa yoğun ilgi gösterildi.

Konferansa Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Müftüsü İsmail Bayrak, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, BTSO Meclis Başkanı Halil Çelen, daire amirleri, ilçe müftüleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlanan konferansın açılış konuşmasını yapan Bartın Müftüsü İsmail Bayrak, toplum hayatında ailenin önemine değinerek, mukaddes mektep olan ailede, şiddetin baş göstermesi halinde toplumda münakaşa ve kargaşanın olacağını söyledi.

Toplumda olmazsa olmaz temel değerler dile getirildiğinde akan suların durduğuna dikkat çeken Bayrak, "Müftülüğümüz bünyesinde kurulan Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu, halka açık ilk faaliyetini aile üzerinde gerçekleştirdi. Aile denilince akan suların durduğunu, soğuk kış gününe rağmen salonların taştığını görmek bizleri çok sevindirdi." dedi.

BOŞANAN 10 ÇİFTTEN 7'Sİ CHAT VE İNTERNET YÜZÜNDEN BOŞANIYOR

İnsanların giderek birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladığını belirten kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan ise konferansında hayattan örnekler verdi. Kimsenin kimseye tahammül edemez hale geldiğini dile getiren Aslanhan, şöyle dedi:

"Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi. Akrabalarla ilişkileri kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz ama artık buna dur demek lazım. Aile içerisinde zaman zaman telefonlarınızı, bilgisayarları, televizyonlarınızı kapatın. Ailenizle sık sık yürüyüşlere çıkın, yemek yerken konuşun.

Evinde internet olan aileler sürekli internete giriyorsa evliliklerini Allah rahmet eylesin. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre boşanmak isteyen 10 çiftten 7'sinin boşanma sebebi birbirlerinden bulamadığı ilgiyi sanal alemdeki tuzak, ne olduğu belli olmayan ilişkilerden bulduğunu zannederek yuvasını dağıtıyor."

Aslanhan, bu milletin aile hayatının yok edilmesi için bin bir türlü tuzak kurulduğunu söyledi. Aslanhan, gıdada halkın aldatıldığı gibi çocuk yetiştiriciliğinde de 'çocuklarınızla arkadaş gibi olun', 'hayır demeyin' mesajlarının bilinç altına işlendiğine dikkat çeken Sıtkı Aslanhan, "Malesef çocuklarımız mutfaktan bir bardak suyu getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldiler. Anne babalar çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak, vicdan, terbiye, kimlik, karakter, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Anneler, babalar uyutuluyoruz, lütfen uyanın." diye konuştu.

"20 YIL İÇİNDE TÜRKİYE DÜNYA DEVİ OLACAK"

Türkiye'nin 20 yıl içinde dünya devi olacağının ve buna kimsenin engel olamayacağının altını çizen Sıtkı Aslanhan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin 20 yıl içinde dünya devi olacağını biliyorlar ve tüm oyunlarını gençler üzerinde oynuyorlar. Pırıl pırıl bir gençlik, değerlerine bağlı, hedefi ve ideali olan gençlik yetişmesi gerekirken, televole kültürü, sanal ve sahte alemlere çekilen gençlerimiz üzerinde kısmen başarılı da oldular. AB'de 2020 yılında iki kişiden biri 60 yaşın üzerinde olacak. Hollanda'da 220 bin şirket varissiz olduğu için kapanıyor. Köpeklere miras bırakıyorlar ama köpekler şirketi yönetemez. Dünya devi olacak ülkemizin gençlerini kendimiz gibi eğitebilmek için bir an evvel uykudan uyanmalı, nerde hata yaptık demeli, ailelerimize ve neslimize sahip çıkmalıyız. TV ve internet başındaki 3 saatlik hipnozdan çıkıp kendimize gelelim."

"DANIŞMANINIZ ÖLÜM OLSUN"

Ölüm isimli, kendisinin bir danışmanı olduğunu anlatan Sıtkı Aslanhan, "Ölüm danışmanı, her günümüzün hayatın son günü olduğunu hatırlatıyor. Her gününün son günü olduğu bilinciyle yaşayan bir insan kalp kırmaz, evinde vaktini TV ve internet başında harcamaz, ailesiyle sevgisini paylaşarak hareket eder. İçindeki sevgisini küllendirmeden dışarıya çıkarıp ifade eder. Sevdiklerine sımsıkı sarılır, çünkü yarın sarılamayabilir." dedi.

"ANNE BABANIN HAYIR DUASINI ALMAYAN ÖĞRENCİ BAŞARI BEKLEMESİN"

Sıtkı Aslanhan, öncelikle annelerin anne gibi, babaların da baba gibi davranmaları gerektiğini, çocuklara iyi örnek olarak onların hayatta karşılaşabilecekleri zorluklara göğüs germelerini sağlayabileceklerini vurguladı.

Öğrencilere de anne ve babaların hayır dualarını almanın öneminden bahseden Aslanhan, "Başarının tek bir yolu vardır, bunu sınava girecek olan bütün öğrencilerin denemesini tavsiye ediyorum. Anne ve babanın hayır duasını almayan kişi dünyanın en zekisi bile olsa hiçbir sınavı kazanamaz. Anne ve babanın ettiği dua en makbul duadır." ifadelerini kullandı. Aslanhan, 2 saat süren konferans bitiminde kitaplarını imzaladı.

CİHAN

Etiketler :