100 TL Taksitle konut satılacak

100 TL Taksitle konut satılacak

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin her bölgesinde yoksul vatandaşların oturacağı 50 bin konut yapılacağını açıkladı. Konutlar, ihtiyaç sahiplerine peşinatsız ve faizsiz olarak aylık sadece 100 TL taksitle verilecek. Ödeme gücü olmayan vatandaşlardan

100 TL TAKSİTLE KONUT

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için hükümet, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini başlatıyor. Türkiye'nin her bölgesinde yoksulların oturacağı tek veya iki odalı konutlar yapılacak. TOKİ ile protokolün imzalandığını belirten Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, projenin ayrıntılarını açıkladı. Buna göre konutlar ihtiyaç sahiplerine peşinatsız, faizsiz ve aylık 100 TL taksitle satılacak. Ödeme gücü olmayan vatandaşlardan ise iş buluncaya kadar 100 liralık aylık taksitler de alınmayacak.

Amerika'da resmî temaslarda bulunan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, sosyal devlet olmanın gereği olarak her zaman fakirin, fukaranın yanında olacaklarını söyledi. Yazıcı, "Amerika'ya gelmeden önce protokolü imzaladık. TOKİ'nin ürettiği 2-3 odalı 12 bin konut vardı. Şimdi bunun sayısını 50 bine çıkarıyoruz." dedi. Bakan Yazıcı, tahminî olarak 5 yıl içerisinde bitirilmesi beklenen konutların ortalama 2 milyar liraya mal olacağını kaydetti.

KILIÇDAROĞLU ÇIKININDAN MI ÇIKARACAK

Türkiye'deki yoksulluk oranına da değinen Yazıcı, 7 milyarlık dünyada 1,5 milyar insanın günde 1 doların altında bir parayla geçimini sağladığını, Türkiye'de bu durumda olan tek bir kişi bile olmadığını söyledi. Yazıcı, Türkiye'de günlük 4 doların altında gelire sahip 370 bin kişi olduğunu, amaçlarının 2023 yılında bu sayıyı sıfırlamak olduğunu kaydetti. Devlet Bakanı Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce açıkladığı yoksul vatandaşlara düzenli maaş projesini de değerlendirdi. "Var da biz mi vermedik?" diyen Yazıcı, Kılıçdaroğlu'nun 'yoksula maaş' vaadini şöyle değerlendirdi: "Bunun kaynağı nerede? Çıkınından mı verecek? Sayın Kılıçdaroğlu herhalde bir dönem eskaza iktidara gelirsek diye düşünüyor, ne var ne yok millete dağıtıp gidecek. Ama Türkiye'nin imkanları belli. Önce kendi belediyelerinde versinler de uygulamayı görelim."

500 BİN KONUT HEDEFİNE YAKLAŞILDI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son 8 yılda 475 konut inşası başlatırken, bunlardan 350 bin adedini maliklerine teslim etti. TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'deki 434 konutu çekilen kura ile sahiplerini buldu. Kura çekimine 1568 kişi katıldı. Çekilişi yapılan konutlar 13 adet 1+1, 125 adet 2+1, 236 adet 3+1 ve 60 adet 4+1 konut, 96, 108 ve 120 ay vadelerle satıldı. Konutların fiyatları genişlik ve vadesine göre 75 bin 944 lira ile 250 bin 929 lira arasında değişti. Çekiliş programında konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, toplam 60 bin konutun inşa edileceği Kayaşehir'de şu ana kadar 20 bin konuta ulaştıklarını, ilk konut teslimlerinin önümüzdeki aylarda başlayacağını söyledi. Bayraktar, "Bugün çekilişi yapılacak konutların teslim tarihi 2012 Nisan ayında olacak. Ama bu tarihi öne çekmeyi düşünüyoruz. Konutlar gelecek yıl ocak-şubat aylarında teslime hazır olacak." dedi.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İnder) araştırmasına göre 13 milyon nüfuslu İstanbul'da her 100 kişiden 42'si kirada oturuyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :