4/C’lilerden ve Aile Hekimliği Çalışanlarından Damga Vergisi Alınmayacak

4/C’lilerden ve Aile Hekimliği Çalışanlarından Damga Vergisi Alınmayacak

4/C’lilerden ve Aile Hekimliği Çalışanlarından Damga Vergisi Alınmayacak

2011 yılında çıkarılan torba yasayla 4/B’lilere tanınan damga vergisi muafiyeti 4/C’liler ve  aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları için de uygulamaya konuldu. Konu ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in toplu sözleşme masasında yeniden gündeme getirdiği 4/C’li çalışanlar ve aile hekimliği çalışanlarından alınan damga vergisinin kaldırılması talebine, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal söz konusu talep ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek olumlu yaklaşmıştı.

 

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen olarak konu ile ilgili talebi gerek toplu görüşme ve toplu sözleşme masasında gerekse açtığı davalarla sürekli gündemde tuttuklarını belirterek, söz konusu meslek grubundan alınan damga vergisinin kaldırılmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

 

Genel Başkan Memiş, Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 2 yıllık sözleşme imzalayan aile hekimlerinin yaklaşık 1200 TL civarında, aile sağlığı elemanlarının yaklaşık 400 TL kazanımları olacağını belirtti. Memiş, 1 yıllık sözleşme imzalayan 4/C’li çalışanların da yaklaşık 120 TL’lık bir kazanım elde ettiklerini söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.