5. Tokat Sempozyumu Sona Erdi

5. Tokat Sempozyumu Sona Erdi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliği, Üsküdar Belediyesi ve Türk Tarih Kurumu destekleriyle 14-15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen 5. Tokat Sempozyumu yapılan kapanış oturumu ile son buldu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliği, Üsküdar Belediyesi ve Türk Tarih Kurumu destekleriyle 14-15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen 5. Tokat Sempozyumu yapılan kapanış oturumu ile son buldu.

43 Oturumda 159 Bildiri Sunuldu

Sempozyum süresince 43 oturum halinde 159 bildiri sunuldu. Tokat Dedeman Otel’de yapılan kapanış programına Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Eski Devlet Bakanı Ali Şevki Erek, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, Tokat Milletvekilleri Av. Yusuf Beyazıt, Av. Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Eskişehir Teknik Üniversitesi önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, protokol mensupları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Değerlendirme oturumunda MSÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Eskişehir Teknik Üniversitesi önceki dönem Rektörü Tuncay Döğeroğlu, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, İstanbul Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve TOGÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Türkmen yer aldı.

Değerlendirme oturumunda 3 gün süren sempozyumun aşamaları ile ilgili bilgiler aktarılarak sunulan bildirilerin tam metinlerinin editöryal süreç sonrası kitaplaştırılacağı ifade edildi. Sempozyumda Tokat’ın tarihinin ağırlıklı olduğu ancak farklı disiplinlerde yapılan çalışmalarla Tokat’ın her yönüne vurgu yapıldığı belirtildi. Değerlendirme oturumu sonrasında protokol konuşmalarına geçildi.

222 Bilim İnsanı Sunum Yaptı

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada sempozyum ile ilgili bilgiler aktardı. Rektör Şahin, toplamda 222 bilim insanının sunduğu bildirilerle 3 gün süren sempozyumun başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

13.jpg

Rektör Şahin Tokat gibi köklü bir geçmişe sahip olan bir şehirde sempozyumun geleceğe ışık tutacağını düşündüğünü ifade etti. Sempozyumun ilk gün oturumlarının Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin 7 farklı salonda 21 oturum halinde gerçekleştiğini söyleyen Rektör Şahin 15-16 Ekim tarihlerinde ise kalan oturumların Dedeman Otel’de yapıldığını, toplamda 159 tebliğ sunulduğunu ifade etti. Şahin Sempozyumun Tokat’a hayırlar getirmesini dileyerek tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Sempozyum Bildirileri Kitaplaşacak

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yapmış olduğu konuşmada Tokat’ın önemine değinerek Tokat’ta bulunan tarihi eserlerin bugünlere taşındığını ve muhafaza edildiğini ifade etti. Sempozyumun amacının tarihi mirası tespit etmek, oraya çıkarmak ve bugünlere taşımak olduğunu belirten Eroğlu sempozyumun bir amacının ise şehirsel anlamda var olan sıkıntıları geçmişe dayanarak ortaya çıkarmak ve çözümlemeler yapmak, bir gelecek tasavvurunda bulunmak için geçmişten ilham almak olduğunu söyledi. Sempozyumun bildirilerinin kitaplaştırılacağını da ifade eden Eroğlu desteklerinden ve katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

14.jpg

Eski Devlet Bakanı Ali Şevki Erek yapmış olduğu konuşmada, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin bu sempozyumun gerçekleştirmesi ile bir tarih yazdığını ifade etti. Tüm oturumları takip etmeye çalıştığını belirten Erek aynı anda farklı salonlarda yapılan oturumlara da mümkün olsa katılabileceğini söyledi. Her oturumda Tokat ile ilgili yeni bilgiler öğrendiğini belirten Erek bu sempozyumun düzenlenmesinin oldukça önemli olduğunu ifade ederek emekleri olan herkese çok teşekkür etti. Sempozyumun Tokat’a hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan yapmış olduğu konuşmada sempozyuma katılan bilim insanlarının Tokat’ın geçmişi, tarihi ve değerleri ile ilgili güzel bilimsel çalışmalar ortaya koyduğunu söyledi ve bu çalışmaların devam etmesini temenni etti. Sempozyumun oldukça iyi geçtiğini belirten Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Tokat’ta güncel olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Arslan, maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Milletimize baş sağlığı diledi. Sempozyumda emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

10.jpg

Vali Hatipoğlu "Tarih ve kültür çalışmalarıyla birlikte geleceği inşa ediyoruz"

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yapmış olduğu konuşmada “Tarih ve kültür çalışmalarıyla birlikte aslında biz geleceği inşa ediyoruz. Yapılan çalışmaların tamamı bunlar. Tokat tarihimiz açısından son derece önemli ve muazzam birikime sahip bir şehir. Mevlana ve Evliya Çelebi’nin bahsettiği bir kent. Biz de belli çalışmalar yapmaya çalışacağız” dedi. Vali Hatipoğlu konuşmasında ileriki süreçte Yağıbasan buluşmaları projesi gibi lise ve üniversite öğrencilerinin tarih derslerini tarihi mekânlarda işlemelerine yönelik projelerin çalışıldığını söyledi. Vali Hatipoğlu Tokat sempozyumundan yapılması gereken ödevlerin de çıkarıldığını ifade ederek birçok tarihi eserin ihyası için çalışmalara başlanacağını belirtti. Vali Hatipoğlu sempozyumun düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

16.jpg

Protokol konuşmaları sonrası teşekkür belgesi takdimi yapıldı. Akabinde 5. Tokat Sempozyumu son buldu.

8.jpg

9.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.