52 Koyun Yardan atladı ve...

52 Koyun Yardan atladı ve...

Kurban Bayramına sayılı günler kaldığı zamanlarda 150 koyunluk sürüyü güden çoban ve sürü sahibi koyun psikolojisinin kurbanı oldu ve bir koyunun peşinden giden 52 koyunun telef oluşuna üzüldü

 

Erzincan'da 150 koyunluk sürüden 52 koyun, uçurumdan aşağı atlayarak telef oldu. Kurban Bayramı öncesi yaşanan üzücü hadisede, sürü sahibinin yaklaşık 32 bin TL zararı oldu.

Erzincan'a 7 kilometre uzaklıkta bulunan 50 hane ve 300 kişinin yaşadığı Başpınar köyünde meydana gelen üzücü olayda, Mehmet Gün'e (35) ait 52 koyun, sürü psikolojisi ile uçurumdan aşağı atlayarak telef oldu.

Olay, dün akşam saatlerinde Başpınar köyü, Kızlar Kalesi mevkisinde meydana geldi. Sürü sahibi Mehmet Gün'ün 13 yaşındaki oğlu Abidin Gün tarafından Keşiş Dağlarının eteklerinde otlatılan sürü, köye getirildiği esnada bir koyunun uçurumdan aşağı atlaması üzerine diğer koyunlar da teker teker atlamaya başladı. Başpınar köyüne 1 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 800 metre yükseklikte meydana gelen olayda, 52 koyun uçurumdan aşağı atlayarak telef oldu.

Koyunların atlaması ile birlikte toprak alanda heyelan meydana geldi. Çok sayıda koyun toprak altında kalarak telef oldu.

 

Kurban Bayramı öncesi yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan evli ve 5 çocuk babası Mehmet Gün, zararının yaklaşık 32 bin TL olduğunu belirterek, "Devletten yardım bekliyorum. 150 koyunumdan 52 tanesi telef oldu. Zararım büyüktür." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :